fbpx

Η Αθηνά Παπαφωτίου αποκαλύπτεται στο ApexSports.gr! (vid)

Η Αθηνά Παπαφωτίου αποκαλύπτεται στο ApexSports.gr! (vid)

Η Αθηνά Παπαφωτίου φιλοξενήθηκε στο στούντιο του ApexSports.gr και μίλησε στην Μαρία Σκοπελίτου για όλα τα θέματα γύρω από το βόλεϊ.

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού και αντιπρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, αναφέρθηκε στο γεγονός πως το γυναικείο βόλεϊ θεωρείται ακόμα ερασιτεχνικό, στα επεισόδια στα γήπεδα, στον ιστορικό τελικό στο ΟΑΚΑ, στα τηλεοπτικά και σε πολλά ακόμα.

Μεταξύ άλλων, η Παπαφωτίου τόνισε πως, «όταν φεύγεις στο εξωτερικό και επιστρέφεις στην Ελλάδα είσαι μια νέα παίκτρια, ενώ ανέφερε ότι, «χωρίς τον Καλμαζίδη δεν θα είχε καταφέρει τίποτα ο Παναθηναϊκός τη σεζόν που μας πέρασε».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για τα τηλεοπτικά στη Volley League γυναικών, λέγοντας: «Δυστυχώς, νομίζω δεν υπάρχει χώρος για τον γυναικείο αθλητισμό στην Κρατική Τηλεόραση, υπάρχει σοβαρό θέμα σε αυτό το κομμάτι. Όπως και οι άνδρες έχουν έστω έναν αγώνα στην ΕΡΤ (το λέω σαν παράδειγμα φυσικά και δεν υπάρχει ανταγωνισμός), θέλω και οι γυναίκες να είμαστε στην τηλεόραση».

Όσον αφορά τον ιστορικό τελικό στο ΟΑΚΑ, είπε: «Δείξαμε ότι το βόλεϊ είναι εδώ και μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις ότι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρό».

Για τα επεισόδια στα γήπεδα με παράδειγμα τον τελικό στο Μαρούσι, ανέφερε: «Έχω παίξει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και αυτό δεν μου έχει συμβεί ούτε μια φορά. Ξαφνικά είχαμε ένα καλό ρυθμό, αναγκαζόμαστε να σταματήσουμε για 45 λεπτά και μπαίνουμε σε ένα άδειο γήπεδο που ακούγαμε τη φωνή μας. Θα ήθελα να μην το ξαναζήσω».

Για το γυναικείο βόλεϊ και το γεγονός πως θεωρείται ακόμα ερασιτεχνικό, τόνισε: «Οι απαιτήσεις είναι τελείως επαγγελματικές και παρόλα αυτά δεν θεωρούμαστε επαγγελματίες. Αφιερώνεις χρόνια σε ένα άθλημα και μετά δεν έχεις συντάξιμα χρόνια. Αυτό είναι πρόβλημα, γιατί μας οδηγεί σε αδιέξοδο και μετά στα 35-40 ξαφνικά πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν. Αν δεν είχα φύγει εξωτερικό δεν ξέρω αν θα επέλεγα να κάνω κάτι τέτοιο».

Αργότερα, σαν αντιπρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, εξήγησε τον ρόλο του και τι ήρθε να αλλάξει στο βόλεϊ, ενώ δεν σαν πρώην διεθνής παίκτρια σχολίασε και το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που συμμετέχει η Εθνική γυναικών.

Τέλος, αναφέρθηκε στο αν μπορεί η Ελλάδα να φιλοξενήσει κάποιο διεθνές τουρνουά και φυσικά για τους στόχους της από εδώ και πέρα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ