fbpx

Γιάκομπσεν στο Apexsports: «Αγαπώ τον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα για εμένα»

Γιάκομπσεν στο Apexsports: «Αγαπώ τον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα για εμένα»

Ο Άξελ Γιάκομπσεν , παραχώρησε συνέντευξη στο Apexsports.gr και τον Νίκο Ιωάννου και μίλησε για την πρώτη του χρονιά στην ομάδα του Παναθηναϊκού, όλα όσα έζησε πέντε χρόνια με τους πράσινους αλλά και το νέο κεφάλαιο της καριέρας του .

Ο 38χρονος Δανός, από την νέα σεζόν θα αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό και θα βρεθεί στην ομάδα των Καννών και είναι κάτι το οποίο πάλεψε πολύ μέσα του για να το πάρει απόφαση και να το συνειδητοποιήσει.

Αναλυτικά:

Πως νιώθεις που μετά από πέντε χρόνια στην ομάδα του Παναθηναϊκού, από την νέα σεζόν δεν θα βρίσκεσαι εκεί;

«Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο, είναι κάτι που πάλευα μέσα μου να το δεχτώ και να προχωρήσω. Όλο αυτό το διάστημα που είχε παρθεί αυτή η απόφαση, έκλαιγα και προσπαθούσα να το συνειδητοποιήσω. Ήταν τα πέντε καλύτερα χρόνια της καριέρας μου και ο Παναθηναϊκός σημαίνει πολλά για εμένα. Έζησα πέντε σπουδαία χρόνια σε αυτή την ομάδα και δεν τα αλλάζω με τίποτα. Ακόμη και τώρα μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως δεν θα παίζω από την επόμενη σεζόν με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Αγαπώ αυτόν τον σύλλογο ειλικρινά»

Θεωρείς ότι εκπλήρωσες όλους σου τους στόχους που είχες θέσει με τον Παναθηναϊκό;

«Όταν υπέγραψα στον Παναθηναϊκό, την πρώτη μου χρονιά, δεν πίστευα ότι θα φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήξερα πως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση εκείνη την στιγμή, συμπεριλαμβανομένων και των προηγούμενων σεζόν. Οπότε δεν είχα κάποιους συγκεκριμένους στόχους»

Αυτό άλλαξε μετέπειτα;

«Ναι, σιγά- σιγά στην πορεία οι στόχοι μπήκαν στην εξίσωση και μπορείς να δεις ότι κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα και τρία λιγκ καπ και 1 Σούπερ Καπ»

Φυσικά μπήκε στο στόχαστρο και η κατάκτηση ενός Challenge Cup , πράγμα που ενώ είχαμε δύο πολύ καλές πορείες δεν συνέβη και είναι κάτι το οποίο με στεναχωρεί, γιατί φτάσαμε τόσο κοντά. Επομένως τελικά ναι, δεν μπορώ να πω ότι εκπληρώθηκαν όλοι οι στόχοι μου.

Όμως εάν κοιτάξω πίσω μου και αναλογιστώ την πρώτη σεζόν και την πορεία μας σαν ομάδα από εκεί και μετά θα πω “Ουαου , κοίτα τι καταφέραμε, είναι ασύλληπτο”»

Τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός για εσένα;

«Όπως προείπα, στον Παναθηναϊκό πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Νιώθω ευλογημένος που είχα αυτή την ευκαιρία. Δεν ξέρω αν έπαιξα πολύ καλά ή καλά, ξέρω όμως πως πάντα ήμουν προσηλωμένος στο να βοηθάω την ομάδα μου. Είχα την αυτοπεποίθηση να και την ψυχολογία να βοηθάω στο μέγιστο βαθμό. Και όχι για το λόγο ότι είμαι επαγγελματίας και πληρώνομαι, δεν είναι μόνο αυτό»

Επομένως υπήρχαν κάποια έξτρα κίνητρα;

«Ναι, διότι με τον Παναθηναϊκό δέθηκα και ήθελα πραγματικά να δίνω το 100% στο γήπεδο. Λατρεύω να παίζω για αυτά τα χρώματα, για αυτόν τον σύλλογο και για αυτούς τους φιλάθλους. Όταν είσαι σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός οι απαιτήσεις είναι υψηλές σε όλους τους τομείς. Και άλλωστε πως γίνεται να μην παίζεις με όλη σου την ψυχή για αυτή την ομάδα; Και πόσο μάλλον από την στιγμή που ένιωθα χαρούμενος και ικανοποιημένος. Κάθε φορά υπήρχε ένα έξτρα κίνητρο»

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου ;

«Θα βρεθώ στην Γαλλία και στις Κάννες. Ιδανικό σενάριο θα ήταν να βρίσκομαι ακόμη στον Παναθηναϊκό αλλά όλα τα ωραία κάποια στιγμή έχουν ένα τέλος. Όμως επειδή δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να παίζει για οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα και να παίζω ενάντια στον Παναθηναϊκό (είναι κάτι που δεν το θέλω με τίποτα), αποφάσισα να συνεχίσω στην Ευρώπη και στην Γαλλία»

Ο Άξελ Γιάκομπσεν βρέθηκε στον Παναθηναϊκό το 2018 και έκτοτε κατέκτησε με το Τριφύλλι:

2 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2020, 2022)
3 Λιγκ Καπ Ελλάδας (2020, 2022, 2023)
1 Σούπερ Καπ Ελλάδας (2022).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ