fbpx

League Cup “Νίκος Σαμαράς”: Να παραμείνει στον θρόνο του ο Παναθηναϊκός, για το 7ο ο Ολυμπιακός

League Cup “Νίκος Σαμαράς”: Να παραμείνει στον θρόνο του ο Παναθηναϊκός, για το 7ο ο Ολυμπιακός

Ώρα… League Cup για την ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Το Σάββατο (8/4) στις 21:30 (ΕΡΤ 3), οι Κυπελλούχοι Ευρώπης υποδέχονται τους περσινούς νικητές της διοργάνωσης στο κλειστό του Ρέντη “Μ. Μερκούρη”, στον πρώτο τελικό του θεσμού.

Είναι η 5η αναμέτρηση των δύο ομάδων στην εφετινή σεζόν μετά τις δύο του πρωταθλήματος που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ με νίκες των γηπεδούχων και τις δύο του Challenge Cup που πέρασαν στην ιστορία για τη μεγάλη ανατροπή του Ολυμπιακού αλλά και τις εκτός έδρας νίκες των φιλοξενουμένων.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού (η πρώτη τη σεζόν 2019-20) που οι δύο ομάδες θα ανμετρηθούν σε διπλούς τελικούς. Και τότε ο πρώτος αγώνας είχε γίνει στο Ρέντη με νικητή τον Παναθηναϊκό 3-2. Στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός νίκησε με το ίδιο σκορ και ο τίτλος κρίθηκε στο χρυσό σετ με 15-13 για τον Παναθηναϊκό. Άλλες δύο χρονιές (τις σεζόν 2013-14 και 2016-17) οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλοι στη διοργάνωση με τον Ολυμπιακό να αποκλείει δύο φορές τον αιώνιο αντίπαλο του.

Ο Ολυμπιακός, μετά την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος της Volley League, επιστρέφει στη “μάχη” του League Cup, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς στο Ρέντη και συνάμα, το προβάδισμα τίτλου επί των “πράσινων”, ενόψει της ρεβάνς, τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4, 21:00), στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες προέρχονται από δύσκολη εβδομάδα που ξεκίνησε από την απώλεια του Κυπέλλου στην Καλαμάτα στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την πανηγυρική πρόκριση στους τελικούς επί του Μίλωνα.

Από την άλλη, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, μετά τα σερί αρνητικά αποτελέσματα και τους αποκλεισμούς σε τελικό Κυπέλλου και πρωταθλήματος, το League Cup είναι το μοναδικό τρόπαιο που έχει την ευκαιρία να κατακτήσει φέτος και φυσικά δεν θέλει με τίποτα να το χάσει.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ