fbpx

Παρίσι 2024: Οι όμιλοι στο προολυμπιακό τουρνουά (pics)

Παρίσι 2024: Οι όμιλοι στο προολυμπιακό τουρνουά (pics)

Η Γαλλία προκρίθηκε αυτόματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες βόλεϊ ανδρών και γυναικών του 2024 στο Παρίσι ως διοργανώτρια χώρα.

Οι υπόλοιπες θέσεις θα καθοριστούν μέσω μιας διαδικασίας πρόκρισης σε δύο στάδια. Πρώτον, έξι θέσεις ανά φύλο θα δοθούν στις δύο πρώτες ομάδες από κάθε μία από τις τρεις ομάδες των Ολυμπιακών Προκριματικών Τουρνουά, τα οποία θα αποτελούνται από τις 24 πρώτες ομάδες της παγκόσμιας κατάταξης της FIVB Volleyball Senior World Ranking που δεν έχουν ακόμη προκριθεί.

Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις ανά φύλο θα δοθούν στις πέντε πρώτες ομάδες που δεν έχουν ακόμη προκριθεί στο τέλος της προκριματικής φάσης του Volleyball Nations League 2024, δίνοντας προτεραιότητα στις ομάδες από τις ηπείρους που δεν έχουν προκριθεί και στη συνέχεια στην ή στις πρώτες ομάδες που δεν έχουν ακόμη προκριθεί.

Ολυμπιακά προκριματικά τουρνουά – Συμμετέχουσες ομάδες:

Οι ομάδες των ανδρών: Αργεντινή, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Τσεχική Δημοκρατία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Γερμανία, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ολλανδία, Πολωνία, Κατάρ, Σλοβενία, Σερβία, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ.

Οι ομάδες γυναικών: Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Μεξικό, Ολλανδία, Περού, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Σλοβενία, Σερβία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Τσεχική Δημοκρατία, Δομινικανή Δημοκρατία, ΗΠΑ.

Τουρνουά Ολυμπιακών Προκριματικών – οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα κερδίσουν μια θέση στο Παρίσι 2024:

-Οι προκριματικοί αγώνες γυναικών θα διεξαχθούν 16-24 Σεπτεμβρίου 2023 στην Κίνα (Α’ όμιλος), την Ιαπωνία (Β’ όμιλος), την Πολωνία (Γ’ όμιλος).

-Τα OQT των ανδρών θα διεξαχθούν 30 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου 2023 στη Βραζιλία (ομάδα Α), Ιαπωνία (ομάδα Β), Κίνα (ομάδα Γ).

Πέντε χώρες (ανά φύλο) θα επιλεγούν με την επιλογή των πέντε πρώτων ομάδων που δεν έχουν ακόμη προκριθεί στην παγκόσμια κατάταξη της FIVB μετά την προκριματική φάση του Volleyball Nations League.

Για να διασφαλιστεί η αρχή της καθολικότητας, οι ομάδες αυτές θα επιλεγούν με την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας: 1) Ομάδα(ες) από ηπείρους που δεν έχουν προκριθεί, και 2) Η πρώτη ομάδα(ες) που δεν έχει(ουν) ακόμη προκριθεί.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ