fbpx

Οι αριθμοί του Ιντάλγκο στις Ευρωπαϊκές “μάχες” του Ολυμπιακού και η συνεισφορά του σε επίθεση και άμυνα

Οι αριθμοί του Ιντάλγκο στις Ευρωπαϊκές “μάχες” του Ολυμπιακού και η συνεισφορά του σε επίθεση και άμυνα

Μία ανάσα πριν την κατάκτηση του τρίτου Ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε στον πρώτο τελικό του Challenge Cup της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, και χρειάζεται δύο σετ για να τελειώσει τη δουλειά, στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Τετάρτη 15/3.

Οι “ερυθρόλευκοι”, την ώρα που πολλοί περίμεναν να κυνηγούν στο σκορ στη «Shlomo Group Arena», και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να έχει ελπίδες στον επαναληπτικό, έθεσαν εξ’ αρχής τους δικούς τους όρους στο Ισραήλ, δεν επέτρεψαν επ’ ουδενί στον αντίπαλο να κρατήσει το μομέντουμ, και εξασφάλισαν ένα σκορ-χρυσάφι, που οφείλει να υπερασπιστεί στη ρεβάνς, για να δώσει ένα happy end στη φετινή Ευρωπαϊκή του πορεία.

Βασικό στοιχείο της επιτυχίας των παικτών του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, είναι οι σωστές τοποθετήσεις τους από την αρχή, μέχρι και την ολοκλήρωσης της φάσης, είτε η ομάδα του σερβίρει, είτε όχι. Οι Πειραιώτες έχουν μάθει να προσαρμόζονται άριστα στις γραμμές του γηπέδου, αλλά και να εκτελούν σωστά, ακόμα και αν ο ρυθμός του εκάστοτε αγώνες είναι “άναρχος”, προκειμένου να μεταφέρουν την πίεση στην αντίπαλη υποδοχή.

Βασικό όπλο του 58χρονοι Ιταλού τεχνικού, και ως ένα βαθμό αναντικατάστατο, είναι ο Σαλβαντόρ Ιντάλγκο. Ο 37χρονος Γερμανός-Κουβανός ακραίος από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο λιμάνι έχει βοηθήσει στα μέγιστα τους “ερυθρόλευκους”, προσφέροντας την απαραίτητη ποιότητα, τόσο στο επιθετικό κομμάτι (που είναι και το στοιχείο του), όσο και στη άμυνα, με τις καλές τοποθετήσεις του στα μπλοκ.

Οι ατομικές αρετές του πρώην άσσου της Φενέρμπαχτσε (κορυφαίος σέρβερ στην Τουρκία την περασμένη σεζόν) είναι το εύστοχο και δυνατό σερβίς του, που προκαλεί μπελάδες στην αντίπαλη υποδοχή. Πολλές φορές δεν αρκεί μία επαφή για να αποκρουστεί ο “κεραυνός” του Ιντάλγκο, και έτσι η άλλη πλευρά σπαταλά και τη δεύτερη σ’ αυτό το κομμάτι, χάνοντας πολύτιμο χρόνο να οργανώσει τη σετ επίθεσή της.

Μετά το “φαρμακερό” σερβίς, στο παλμαρέ του ακραίου των Πειραιωτών είναι και η άμεση τοποθέτησή του στις γωνίες, περιμένοντας την κατάλληλη τροφοδότηση, αλλά και το ψηλό άλμα του, για να εκτελέσει σε σετ επίθεση (αλλά και σε δεύτερο χρόνο) την αντίπαλη άμυνα, είτε στην ευθεία, είτε και στη διαγώνιο, με αυτό να αποτελεί και την πιο βασική… πηγή πόντων του φετινού Ολυμπιακού στις Ευρωπαϊκές του αναμετρήσεις.

Τώρα, ως προς την άμυνα, γιατί και εκεί είναι πολύτιμη η βοήθεια του Ιντάλγκο, γνωρίζει καλά πως πρέπει να “σκεπάσει” η ομάδα του το φιλέ, για αυτό και σπεύδει άμεσα τις περισσότερες φορές να βοηθήσει στο μπλοκ. Δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχουμε δει να συμμετέχει τόσο στο μπλοκ στο κέντρο του γηπέδου, όσο και στις προσπάθειες της ομάδας του για να κερδίσει το μπλοκ άουτ στις γωνίες.

Με μια καλή ματιά στα νούμερα του δυναμικού ακραίου του Ολυμπιακού, οι παραπάνω παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν αντιληπτές απ’ όλους, ενώ ανακαλώντας στη μνήμη μας τα παιχνίδια των “ερυθρόλευκων” στο Challenge Cup, ουκ ολίγες φορές οι αντίπαλες άμυνες προσαρμόζουν πάνω του τριπλό μπλοκ, προκειμένου να σταματήσουν ή έστω να περιορίσουν τον Ιντάλγκο στις προσπάθειές του.

Τα νούμερα του Ιντάλγκο:

Ολυμπιακός-Κομάρνο 3-0, Ιντάλγκο: 8 πόντοι (5/8 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 69% υπ. – 54% άριστες)
Κομάρνο-Ολυμπιακός 1-3, Ιντάλγκο: 14 πόντοι (13/28 επ., 1 άσσος, 76% υπ. – 61% άριστες)
Ολυμπιακός-Μπούργκας 3-0, Ιντάλγκο: 11 πόντοι (10/19 επ., 1 μπλοκ – 60% υπ., 20% άριστες)
Μπουργκάς-Ολυμπιακός 3-2, Ιντάλγκο: 10 πόντοι (9/17 επ., 1 μπλοκ, 23% υπ. – 8% άριστες)
Ολυμπιακός-Στεάουα Βουκουρεστίου 3-1, Ιντάλγκο: 19 πόντοι (13/26 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ, 62% υπ.-38% άριστες)
Στεάουα-Ολυμπιακός 2-3, Ιντάλκο: 8 πόντοι (5/9 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 62% υπ. – 38% άριστες)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3, Ιντάλγκο: 10 πόντοι (7/18 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 25% υπ. – 20% άριστες)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-3, Ιντάλγκο: 23 πόντοι (20/28 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 71% υπ. – 53% άριστες)
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 0-3, Ιντάλγκο: 16 πόντοι (10/19 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ, 44% υπ. – 33% άριστες)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ