fbpx

Ολυμπιακός: Το σερβίς και το μπλοκ ολοκλήρωσαν τη “δουλειά” στο Ισραήλ

Ολυμπιακός: Το σερβίς και το μπλοκ ολοκλήρωσαν τη “δουλειά” στο Ισραήλ

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στον χθεσινό (5/3) αγώνα με την Μακάμπι στο πλαίσιο του πρώτου τελικού στο Ισραήλ για τον Challenge Cup ανδρών.

Οι “ερυθρόλευκοι” βάσει στατιστικών πολύ δύσκολα θα έχαναν το παιχνίδι, αφού ήταν τρομεροί σε όλους τους τομείς και ήταν συγκεντρωμένοι σε άμυνα, υποδοχή, σερβίς, μπλοκ και επιθέσεις.

Ας δούμε όμως το παιχνίδι σε αριθμούς για να καταλάβετε. Αρχικά πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Στερν με 19 πόντους με τους περισσότερους από αυτούς να έρχονται από το σερβίς (6 άσοι) και μπλοκ (4) παρά από επίθεση (9/22). Ακολούθησε ο Ιντάλγκο με 16 πόντους (10/19 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ, 44% υπ. – 33% άριστες).

Οι Ισραηλινοί τα βρήκαν “σκούρα” με το σερβίς των παικτών του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα ο πασαδόρος τους ο Ιγκλέσιας να κάνει χιλιόμετρα για να προλάβει την μπάλα. Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες σημείωσαν 10 άσους, από αυτούς οι 7 ήταν μόνο στο τρίτο σετ (ένας στο 1ος και δύο στο 2ο).

Όσον αφορά το μπλοκ, ο Ολυμπιακός είχε χτίσει ένα “τοίχος” από το οποίο δεν άφηνε τους Ισραηλινούς να τελειώσουν τις επιθέσεις τους. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν 14 κερδισμένα μπλοκ, έναντι των 6, που είχε η αντίπαλη ομάδα. Επίσης, είχε το 56% των επιθέσεων με το μέρος του, ενώ η Μακάμπι είχε το 38%.

Εκπληκτικό παιχνίδι έκανε και το λίμπερο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τζιαβράς, ο οποίος ήταν τρομερός στις υποδοχές του, αναγκάζοντας τους αντίπαλους να προσπαθούν να τον αποφύγουν στα σερβίς τους, ενώ στο κομμάτι της υποδοχής εξαιρετική δουλειά έκανε και ο Κουμεντάκης με 31 εύστοχες.

Ο Παγένκ είχε μόλις 5/12 αλλά έκανε το μπλοκ που έκρινε τον αγώνα, ενώ ο Γκουσταβάο μέτρησε 4 μπλοκ, τα 2 στο ξεκίνημα, που έσπασαν τον τσαμπουκά των Ρώσων κεντρικών. Τέλος, ο Τράβιτσα ήταν εξαιρετικός στο μοίρασμα του παιχνιδιού παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ