fbpx

Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών: Την Τετάρτη (22/2) οι “μάχες” των προημιτελικών – Το πανόραμα

Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών: Την Τετάρτη (22/2) οι “μάχες” των προημιτελικών – Το πανόραμα

Αύριο Τετάρτη (22/02) θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, η οποία εμπεριέχει σπουδαίες αναμετρήσεις σε Σύρο, Κηφισιά, Θεσσαλονίκη και Ορεστιάδα, για να βγουν οι τελικοί συμμετέχοντες του Final-4.

Την αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει η αναμέτρηση στη Σύρο, με τον γηπεδούχο Φοίνικα να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 18:00 το απόγευμα, μ’ αυτή να είναι η 5η (έως τώρα) συνάντησή τους τη φετινή περίοδο.

Έχουν αναμετρηθεί 2 φορές για το πρωτάθλημα (νίκες με 3-0 εντός και 3-2 εκτός για τον Ολυμπιακό) και ισάριθμες στους ημιτελικούς του League Cup (νίκη με 3-1 ο Φοίνικας στη Σύρο, νίκη με 3-0 και πρόκριση στο χρυσό σετ ο Ολυμπιακός).

Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στο Κύπελλο μετά από μία δεκαετία καθώς για τελευταία φορά είχαν βρεθεί αντιμέτωπες τη σεζόν 2013-2014 για τους «16» με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 3-1 στη Σύρο.

Μισή ώρα αργότερα, στο Ζηρίνειο, η ομάδα της Κηφισιάς θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ, με τους γηπεδούχους να διατηρούν μια αρκετά καλή παράδοση στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους με το “Δικέφαλο” (μία ήττα στα δέκα τελευταία παιχνίδια).

Αντίθετα, οι “ασπρόμαυροι” θέλουν να μπουν εξαρχής στο τάραφλεξ με στόχο τη νίκη, που θα τους φέρει στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Στις 19:00, ο Άρης θα υποδεχθεί τον ΑΟΝΣ Μίλων στο κλειστό της Μίκρας, με τους “κιτρινόμαυρους” να αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, αφού είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Pre League.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι θέλουν να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική σεζόν που διανύουν με την παρθενική τους πρόκριση σε Final-4 Κυπέλλου.

Η αυλαία των προημιτελικών θα πέσει στο κλειστό της Ορεστιάδας, όπου ο Άθλος θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό, επίσης στις 19:00, 10 ημέρες μετά τον αγώνα τους για την 14η αγωνιστική της Volley League στο κλειστό του Αγίου Θωμά (3-0 νίκη για Παναθηναϊκό).

Στον αγώνα του 1ου γύρου, οι Θρακιώτες είχαν βάλει δύσκολα στο “τριφύλλι”, το οποίο πήρε τη νίκη στο tie-break, γεγονός που φανερώνει τη δυσκολία του αυριανού αγώνα για τους φιλοξενούμενους.

Η τελική φάση του Κυπέλλου θα διεξαχθεί το διήμερο 31/03 – 01/04, και τα ζευγάρια του Final-4 θα προκύψουν από την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/02, και ώρα 12:00, στα γραφεία της ΕΟΠΕ.

Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών-Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023:

18.00 | Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
18.30 | Α.Ο.Π. Κηφισιάς-Π.Α.Ο.Κ.
19.00 | Α.Σ. Άρης-Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
19.00 | Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας-Παναθηναϊκός Α.Ο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ