fbpx

Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών: Ξεκαθαρίζει η τετράδα του Final-4

Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών: Ξεκαθαρίζει η τετράδα του Final-4

Την Τετάρτη (15/2) θα πραγματοποιήθουν οι προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, από τους οποίους θα προκύψουν οι 4 ομάδες του Final-4.

Η “αυλαία” θα ανοίξει με το Μαρκόπουλο και τον ΠΑΟΚ να αναμετρώνται λίγες ημέρες μετά την εκτός έδρας νίκη του “δικεφάλου του Βορρά” με 3-2 σετ για τη Volley League γυναικών. Ο ΑΟΜ στοχεύει στη πρόκριση στην τετράδα μετά τη σεζόν 2016-17, ενώ ο ΠΑΟΚ θέλει τη παρθενική του πρόκριση σε Final-4 για να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του στο θεσμό.

Στις 18:00 η Θέτιδα υποδέχεται στο κλειστό της Βούλας την ΑΕΚ, η οποία προέρχεται από τη σπουδαία νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού. Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν και το ερχόμενο Σάββατο (18/2) για τη Volley League γυναικών. Η Θέτιδα τη περσινή σεζόν κατάφερε να προκριθεί στο Final-4 για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ η Ένωση τελευταία φορά που βρέθηκε σε ημιτελικό κυπέλλου ήταν τη σεζόν 2018-2019.

Την ίδια ώρα, ο ΑΟ Θήρας θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στη Σαντορίνη. Ο ΑΟΘ ήταν ο περσινός φιναλίστ του θεσμού, ενώ οι “ερυθρόλευκες” θέλουν να επιστρέψουν σε Final-4 μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Το τελευταίο εισιτήριο θα κριθεί, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη στη Μίκρα. Οι “πράσινες” θέλουν να διατηρήσουν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι στο Ηράκλειο Κρήτης. Στον αντίποδα, ο Άρης τη σεζόν 2019-20 είχε καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το Final-4, το οποίο όμως ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Τη σεζόν 2020-21 που δεν είχε γίνει Final-4, οι “κιτρινόμαυρες” είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Η τελική φάση του θεσμού θα διεξαχθεί το διάστημα 10-11 Μαρτίου 2023 και η έδρα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Τα ζευγάρια του Final-4 θα προκύψουν από τη κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 12:00 στα γραφεία της ΕΟΠΕ.

Πανόραμα προημιτελικών Κυπέλλου Ελλάδος:

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023:
17:00 | ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil-ΠΑΟΚ
18:00 | ΑΟ Θήρας-Ολυμπιακός ΣΦΠ
18:00 | ΑΣΠ Θέτις-ΑΕΚ
20:00 | ΑΣ Άρης-Παναθηναϊκός ΑΟ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ