fbpx

Κωνσταντινίδου στο ApexSports.gr: «Θα ήθελα πολύ να δω τον εαυτό μου να σηκώνει το πρωτάθλημα» (vid)

Κωνσταντινίδου στο ApexSports.gr: «Θα ήθελα πολύ να δω τον εαυτό μου να σηκώνει το πρωτάθλημα» (vid)

Η διεθνής βολεϊμπολίστρια, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου άνοιξε την καρδιά της στο ApexSports.gr και στην Μαρία Σκοπελίτου, μιλώντας για την ενασχόλησή της με το βόλεϊ, τις δυσκολίες του αθλήματος, τους στόχους της και όχι μόνο.

Η 25χρονη πασαδόρος ύψους 1.85, ξεκίνησε το βόλεϊ από τις Ακαδημίες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Από το 2010 έως το 2014 αγωνίστηκε στη γυναικεία ομάδα του Γηραιού, παίρνοντας τις πρώτες της εμπειρίες στη Volley League.

Ακολούθησε το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου συνδύασε σπουδές και βόλεϊ στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Με την επιστροφή της υπέγραψε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ του 2019, ενώ τη σεζόν 2019-20 φόρεσε τη φανέλα του Άρη. Τη σεζόν 2020-21 ξεκίνησε στη Θέτιδα Βούλας για να “μετακομίσει” τον Δεκέμβριο στο Ισραήλ και τη Μακάμπι Χάιφα (4η θέση στο πρωτάθλημα και φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου).

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα του ΑΟ Θήρας, φτάνοντας έως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παράλληλα, είναι διεθνής με την Εθνική μας Ομάδα, ενώ έχει περάσει και από όλα τα μικρά ηλικιακά τμήματα της “γαλανόλευκης”.

Πλέον, αγωνίζεται στην ΑΕΚ, όπου υπέγραψε στην αρχή της σεζόν μονοετές συμβόλαιο και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει εξαιρετικά τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Η Ελληνίδα πασαδόρος όπως είπες στο ApexSports.gr, προέρχεται από αθλητική οικογένεια, αφού και η μαμά της και η αδερφή της έπαιζαν βόλεϊ σε μεγάλο επίπεδο, ενώ ο μπαμπάς της ήταν παίκτης μπάσκετ.

Επίσης, μίλησε για το εξωτερικό και τη δύσκολη χρονιά που αγωνίστηκε εκεί, αφού έφυγε από την Ελλάδα και τη Θέτιδα Βούλας για το Ισραήλ την εποχή του κορωνοϊού, όπου αγωνίστηκε για την Μακάμπι Χάιφα.

Όσον αφορά τις συνθήκες στο βόλεϊ γυναικών και το γεγονός πως θεωρείται ακόμα ερασιτεχνικό είπε: «Είναι μεγάλο το πρόβλημα. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο γήπεδο, είναι σημαντικό να γίνει επαγγελματικό. Παρόλα αυτά το θεωρώ μακρινό όνειρο. Δεν πιστεύω ότι τα επόμενο χρόνια οι γυναίκες θα παίρνουν ένσημα ή ότι θα γίνει επαγγελματική η Volley League. Από εμάς τις αθλήτριες υπάρχει μια πίεση για να αλλάξουν τα πράγματα, γίνονται πολλές συζητήσεις και θεωρώ ότι και ο ΠΑΣΑΠ βοηθάει αρκετά».

Για την ενσωμάτωση του Γιούνους Οτσάλ στην ΑΕΚ, τόνισε: «Αν ήταν να προτείνω κάποιον να έρθει στην ομάδα, αυτός θα ήταν ο Γιούνους, γιατί ξέρω ότι και αυτός το ήθελε πολύ. Όταν ήρθε θέσαμε ξανά τους στόχους μας από την αρχή».

Για την πορεία της Ένωσης μέχρι στιγμής, ανέφερε: «Η δουλειά που κάνουμε αποδίδει καρπούς. Δεν θα μπορούσα να αφήσω έξω τον κόσμο, που στην έδρα μας είναι πάντα το “παρών” και μας δίνει μεγάλη δύναμη. Χωρίς τον κόσμο δίπλα μας, δεν θα ήταν το ίδιο για εμάς. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο και για αυτό είμαι εδώ, θα ήθελα να είμαι και του χρόνου».

Στο τέλος της συνέντευξης, η Κωνσταντινίδου μίλησε για τους στόχους της: «Θα ήθελα πολύ να δω τον εαυτό μου να σηκώνει το πρωτάθλημα, μη σου πω ότι το βλέπω και στα όνειρά μου (γέλια)».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ