fbpx

Οιωνός… τίτλου για ΠΑΟΚ

Οιωνός… τίτλου για ΠΑΟΚ

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η φετινή έκπληξη στη Volley League Γυναικών ακούει στο όνομα ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή είναι πρώτη στη βαθμολογία, έχοντας κάνει το 10/10 και, με τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος.

Στην πραγματικότητα, η πορεία αυτή των “ασπρόμαυρων” είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τον σύλλογο για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος. Η προσπάθεια αυτή “σφραγίστηκε” από την επιτυχία της σεζόν 2020-2021 με την κατάκτηση του Κυπέλλου, πρώτο σημαντικό τρόπαιο σε εθνικό επίπεδο για την ομάδα. Ωστόσο, η κατάκτηση αυτή δεν αποτέλεσε ακριβώς… έκπληξη, καθώς, τη σεζόν εκείνη αλλά και την ακριβώς προηγούμενη, τα κορίτσια της Κ20 είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα της αντίστοιχης κατηγορίας. Η επιτυχία αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστούμε πως το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία για πρώτη φορά τη σεζόν 2019-2020.

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / EUROKINISSI)

Σε μια κατηγορία που τα τελευταία χρόνια έχουν κυριαρχήσει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, οι Θεσσαλονικές φαίνεται πως είναι πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη, όπως έχουν αποδείξει μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Το 10/10 που έχουν κάνει, θα μπορούσε να είναι και… οιωνός τίτλου, καθώς η τελευταία ομάδα που είχε πετύχει κάτι τέτοιο (δυο φορές τα τελευταία πέντε χρόνια), είναι ο Ολυμπιακός. Τις σεζόν 2017-2018 και 2019-2020 οι “ερυθρόλευκες” είχαν αντίστοιχο στατιστικό την ίδια χρονική περίοδο και κατάφεραν και πήραν το πρωτάθλημα αήττητες και στις δυο περιπτώσεις. Το αν θα μπορέσει να πετύχει το ίδιο και ο ΠΑΟΚ, είναι πολύ νωρίς για να κριθεί. Μετά από 10 αγώνες, η ομάδα της συμπρωτεύουσας έχει 30 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Ολυμπιακός με 24, ενώ ακολουθούν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός με 23.

Με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, η ομάδα του Μάρκο Φενόλιο έχει δύσκολο έργο, καθώς αντιμετωπίζει την ΑΕΚ εκτός έδρας (7/1, 18:45). Ο Ιταλός προπονητής έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος: «Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί δεν θυμάμαι άλλη φορά στην καριέρα μου να ξεκινήσαμε με 10 νίκες στο πρωτάθλημα. Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια των κοριτσιών, είμαι σίγουρος πως έχω μια ομάδα που αποτελείται από μαχήτριες».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ