fbpx

Ανασκόπηση Βόλεϊ Ευρώπη 2022 (pics)

Ανασκόπηση Βόλεϊ Ευρώπη 2022 (pics)

Τη σεζόν 2021/22, οι Ελληνικές ομάδες σε άνδρες και γυναίκες δεν κατάφεραν να πάνε πολύ μακρία στην Ευρώπη με μοναδική επιτυχία να σημειώνεται από τη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού που έφτασε στα προημιτελικά του Challenge Cup γυναικών και την ανδρική ομάδα των “πρασίνων”, που πήγε στα ημιτελικά της αντίστοιχης διοργάνωσης στους άνδρες.

Οι “πράσινες” έχασαν στο πρώτο παιχνίδι στις λεπτομέρειες με 3-2 από την Λα Λαγκούνα και στη ρεβάνς στην Ισπανία ηττήθηκαν με 3-0, σταματώντας την πορεία τους, στις “8”.

Στο ίδιο πρωτάθλημα αγωνίστηκε και η Θέτιδα που έγραψε ιστορία, αφού στην παρθενική της εμφάνιση σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-0 σετ, της VKP Μπρατισλάβας. Στη συνέχεια, όμως η κλήρωση δεν την ευνόησε, αφού κληρώθηκε με το μεγαθήριο της Ιταλίας, Σκαντίτσι στις “32”, χάνοντας σε διπλά ματς με 3-0 σετ. Να σημειωθεί, ότι αργότερα η ιταλική ομάδα που απέκλεισε την Θέτιδα, σήκωσε το τρόπαιο του Challenge Cup γυναικών για τη σεζόν 2021/22.

Στο CEV Cup γυναικών, είχαμε συμμετοχή με 3 ελληνικών ομάδων. Ο λόγος για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΟ Θήρας.

Ο Ολυμπιακός, αποκλείστηκε από την Πόρτο στις “32”, αφού παρά το γεγονός πως κέρδισαν στο κλειστό του Ρέντη με 3-2 σετ, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Πορτογαλία είχε ηττηθεί με 3-0 σετ.

Ο ΑΟ Θήρας, νίκησε άνετα 3-0 τη βελγική Ούντεγκεμ στη Σαντορίνη στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη φάση των “32” και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης, όμως οι Βελγίδες πήραν τη πρόκριση ανευ αγώνα.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ, γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ από την Άλμπα Μπλαζ, κρατώντας ωστόσο ως παρακαταθήκη τις πρώτες του εμφανίσεις στη διοργάνωση.

Τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου μπήκαν στο αεροπλάνο έχοντας να ανταπεξέλθουν σε μία δύσκολη αποστολή, λόγω του 0-3 στο PAOK Sports Arena, μη καταφέρνοντας τελικά να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Παίρνοντας από νωρίς κεφάλι στο σκορ και στα τρία σετ και προχωρώντας έπειτα στη διαχείριση του, η Άλμπα πήρε για δεύτερη φορά “καθαρή” νίκη (3-0) επί του Δικεφάλου, που την οδήγησε στους “8” της διοργάνωσης.

Νικήτρια στο CEV Cup 2022 αναδείχθηκε η Ετσζατσιμπαμπί, από την Τουρκία.

O Παναθηναϊκός έφτασε στα ημιτελικά του Challenge Cup Ανδρών

Στους άνδρες την μεγαλύτερη επιτυχία σημείωσαν οι “πράσινοι” που κατάφεραν να φτάσουν στις 4 καλύτερες ομάδες του Challenge Cup ανδρών.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας χάσει με 3-0 μέσα στην Τουρκία και με δεδομένο το πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Χάλκμπανκ, είχε τρομερά δύσκολο έργο για την πρόκριση στον τελικό. Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, ήθελαν να κερδίσουν με 3-0 ή 3-1 και να πάρουν μετά και το χρυσό σετ, ενώ οι Τούρκοι δύο για να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Η ομάδα του Τανέρ Ατίκ μπήκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά με τον αέρα του φαβορί, έκανε το 0-2 (19-25, 22-25) και πήρε την πρόκριση. Παρά τον αποκλεισμό οι “πράσινοι” δεν τα παράτησαν, ισοφάρισαν με την Χάλκμπανκ να παίρνει το τάι μπρέικ και να φεύγει από την Αθήνα και με την πρόκριση, αλλά και τη νίκη με 3-2.

Από την άλλη, στην ίδια διοργάνωση ο ΠΑΟΚ σταμάτησε στους “16”, αφού ηττήθηκε από την Μπαστάρντο με 3-1 και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

Την διοργάνωση κέρδισε η Νάρμπον από τη Γαλλία.

Στο CEV Cup ανδρών ο Ολυμπιακός, γνώρισε τον αποκλεισμό από τα Κύπελλα Ευρώπης, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλικής Μονπελιέ και ολοκλήρωσε την πορεία του εκτός συνόρων στη φάση των “32”.

Οι “ερυθρόλευκοι” μετά την ήττα στη Γαλλία στο πρώτο παιχνίδι με 3-0 σετ, είχαν δύσκολο έργο στον επαναληπτικό στο Ρέντη και χρειαζόντουσαν καθαρή νίκη (3-0 ή 3-1) και την κατάκτηση του χρυσού σετ για να προκριθούν. Η Μονπελιέ κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ που ήθελε για να πάρει το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης και στη συνέχεια ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να χάνει στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ.

Την διοργάνωση πήρε η Μόντζα από την Ιταλία.

Τι κάνουν οι Ελληνικές ομάδες μέχρι στιγμής στα Κύπελλα Ευρώπης για τη σεζόν 2022/23;

Ο Παναθηναϊκός στους άνδρες εξασφάλισε πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Challenge Cup. Στον αγώνα ρεβάνς με τη νορβηγική Μπέργκεν Βίκινκς που έγινε στο γυμναστήριο του Αγίου Θωμά νίκησε εύκολα με 3-0 (25-18, 25-14, 25-16) και προκρίθηκε δια περιπάτου στους “8” της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από τη στιγμή που έκανε το 2-0 σετ.

Την πρόκριση στην 8άδα πανηγύρισε και ο Ολυμπιακός, αφού πήρε δυο σετ στη Βουλγαρία κόντρα στην Μπουργκάς με κορυφαίο τον Ραφα Κουμεντάκη με τελικό αποτέλεσμα 3-2.

Από την άλλη, O ΠΑΟΚ πάλεψε για την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στη μαχητική Χάποελ Τελ Αβίβ.

Οι γυναίκες του Ολυμπιακού, αγωνίζονται στο CEV Cup, όπου επικράτησαν με 3-0 της Κάλτσιτ Κάμνικ στο κλειστό του Ρέντη και σε συνδυασμό με τη νίκη του με 3-1 στη Σλοβενία πήραν το εισιτήριο για τους “16” της διοργάνωσης.

Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων έμεινε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν τα κατάφερε στη Τσεχία και στον επαναληπτικό με τη Μπρνο, από την οποία γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ, τη πρώτη του τη φετινή σεζόν. Η Μπρνο θα αντιμετωπίσει στους “16” του CEV Cup τον Ολυμπιακό.

Εμφατική πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Challenge Cup γυναικών, πήρε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκανε δύο πειστικές εμφανίσεις και νίκες απέναντι στη Ναντ, τη πρωτοπόρο του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ