fbpx

Ψάρρας στο Apexsports.gr: «Να γίνει ο Μίλωνας μοντέλο οργάνωσης»

Ψάρρας στο Apexsports.gr: «Να γίνει ο Μίλωνας μοντέλο οργάνωσης»

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους Έλληνες πασαδόρους διαχρονικά, με τον ίδιο να αποδεικνύει καθημερινά με το επίπεδο της δουλειάς του, πως τα καταφέρνει εξήσου καλά και στην προπονητική.

Ο Σάκης Ψάρρας βρίσκεται για τρίτη σεζόν στην τεχνική ηγεσία του Μίλωνα, οδηγώντας την ομάδα της Νέας Σμύρνης στις καλύτερες εμφανίσεις της σύγχρονης ιστορίας της, με αποκορύφωμα την περσινή έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και την τρίτη θέση στη Volley League, μετά το τέλος του πρώτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος.

Ο 49χρονος τεχνικός μίλησε στο Apexsports.gr για το πρότζεκτ που «τρέχει» στο Μίλωνα, το νέο «αίμα» του ελληνικού βόλεϊ, ενώ δίνει και τη δική του πρόβλεψη για το μέλλον του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

Τρίτη σεζόν στο «τιμόνι» του Μίλωνα. Μίλησε μας λίγο για το πρότζεκτ που «τρέχεις» εσυ και οι συνεργάτες σου, στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

«Κάθε χρόνο και καλύτερα , κάθε χρόνο και πιο σωστά οργανωμένοι κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε κάτι καινούριο σε όλα τα επίπεδα. Αυτός είναι ο στόχος , αυτό είναι το όραμα μας. Θελουμε να γίνουμε παράδειγμα για το αντρικό βολλευ της χώρας. Να είμαστε ένα μοντέλο οργάνωσης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου»

Κόουτς μέχρι σήμερα ο Μίλωνας πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν, καθώς βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Δέχεται τον χαρακτηρισμό «έκπληξη» του πρωταθλήματος, ή είναι μια πορεία που την περίμενες με βάση και τη δουλειά που γίνεται από την περασμένη περίοδο στην ομάδα;

«Είμαστε στην Τρίτη θέση με τη λήξη του πρώτου γύρου κάτι το οποίο είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Αλλά είναι κάτι που έχει έρθει με σωστή και οργανωμένη δουλειά. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του και χωρίς να θεωρούμε ότι έχουμε κάνει κάτι σπουδαίο ακόμη, προχωράμε βήμα βήμα, κοιτάζοντας όχι το επόμενο παιχνίδι, αλλά την επόμενη προπόνηση. Μόνο δίνοντας το 100% σε κάθε προπόνηση θα μπορέσουμε να γίνουνε καλύτεροι και να φέρουμε αποτελέσματα. Αν το ξεχάσουμε αυτό , όλα θα γυρίσουν ανάποδα γρήγορα»

5η θέση και ευρωπαϊκή έξοδος το 2022. Τι θα ήθελε να πετύχει ο Σάκης Ψάρρας το 2023 στον Μίλωνα;

«Η συμμετοχή για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κύπελλο για τον Μίλωνα ήταν κάτι πολύ σημαντικό Ευχόμαστε να τα καταφέρουμε να το επαναλάβουμε , γιατί η εμπειρία και το κέρδος για την ομάδα ήταν πολύ μεγάλα»

Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα «χτίζε» μια παράδοση ανάδειξης νεαρών Ελλήνων αθλητών. Που οφείλεται αυτή η επιτυχία που ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα μπορούν πλέον να λένε πως διαθέτουν;

«Η στόχευση όλα αυτά τα χρόνια είναι ξεκάθαρη. Να αναδείξουμε νέους αθλητές για το ελληνικό βολλευ. Η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών είναι υποδειγματική. Εμείς στην πρώτη ομάδα απλά δίνουμε τις ευκαιρίες χωρίς φόβο»

Βρίσκεσαι τώρα στη τεχνική ηγεσία μιας ομάδας με ιστορία στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ, ξεκίνησες την προπονητική από τον Εθνικό, πέρασες και στον ΠΑΟΚ και στον Ηρακλή Χαλκίδας. Στο μυαλό σου βρίσκεται και το «άλμα» στο εξωτερικό; Όπως το χες πραγματοποιήσει και σαν παίκτης;

«Τις προκλήσεις θα τις αντιμετωπίσω όταν θα παρουσιαστούν. Χωρίς να έχω κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Μίλωνα πάντως»

Χρόνο με το χρόνο η Volley League ανεβάζει το επίπεδό της. Τη φετινή σεζόν τι πρόβλεψη θα μπορούσες να κάνεις για το πρωτάθλημα, που δείχνει μέχρι σήμερα ίσως το ανταγωνιστότερο των τελευταίων ετών.

«Πράγματι πρόκειται για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έδώ και 20 χρόνια. Χαίρομαι που έχει ανεβεί το επίπεδο και προβλέπω να εκτοξευθεί τα επόμενα χρόνια. Το βολλευ είναι πολύ ψηλά στη συνείδηση των Ελλήνων. Αρκεί να το καταλάβουνε όλοι και κυρίως οι διοικήσεις των ομάδων»

Αν υπάρχει μια θέση στην οποία θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχει «λειψανδρία» στο ελληνικό βόλεϊ, αυτή είναι η θέση του πασαδόρου. Καθώς γνωρίζεις από πρώτο χέρι τη θέση, τι χρειάζεται κανείς για να αναδειχθεί σε αυτή και να ξεχωρίσει.

«Χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι περισσότερο για να αναδείξουμε καινούρια ταλέντα. Αλλά το κυριότερο είναι να δείξουμε εμπιστοσύνη σε νέους Έλληνες πασαδόρους. Μόνο μέσα από τα παιχνίδια μπορεί κάποιος πασαδόρος να βελτιωθεί»

Έχεις μια τεράστια καριέρα σαν παίκτης και «χτίζεις» ήδη μια τέτοια και σαν προπονητής. Τι θα συμβούλευες ένα παιδί που θα ήθελε να ασχοληθεί με το βόλεϊ;

«Το βολλευ για εμένα είναι το πιο όμορφο ομαδικό άθλημα. Καλλιεργεί συνεργασία, κοινωνικότητα , ομαδικότητα και όλες τις σωματικές δεξιότητες. Αν καποιο παιδί θα ήθελε να ασχοληθεί με κάποιο ομαδικό σπορ που προσφέρει όλα τα παραπάνω δεν έχει παρα να γραφτεί στην πιο κοντινή ομάδα στην γειτονιά του. Προσωπικά το βολλευ μου άλλαξε και διαμόρφωσε τη ζωή μου. Είμαι ευγνώμων»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ