fbpx

Volley League Γυναικών, 8η αγωνιστική: Ντέρμπι κορυφής με “αέρα” Ιταλίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Volley League Γυναικών, 8η αγωνιστική: Ντέρμπι κορυφής με “αέρα” Ιταλίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Από τις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League γυναικών, δεσπόζει το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία έχοντας το απόλυτο σε 7 αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί στη 2η θέση με ρεκόρ 6-1.

Ο “Δικέφαλος” συνεχίζει αήττητος τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, αφού επικράτησε του ΖΑΟΝ με 3-0, νίκη η οποία τον διατήρησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς στις επτά αγωνιστικές. 

Απέναντι του, ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε του Άρη με 3-1 στου Ρέντη, και επέκτεινε το νικηφόρο σερί τους στους πέντε αγώνες, νίκη η οποία τον κράτησε στην δεύτερη θέση με 18 βαθμούς. 

Αν οι “ερυθρόλευκες” κερδίσουν θα φτάσουν τον ΠΑΟΚ και θα ισοβαθμήσουν μαζί του στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά θα είναι και η πρώτη ομάδα που θα “σπάσει” το αήττητο σερί των “ασπρόμαυρων” για φέτος.

Από την άλλη, η οι Θεσσαλονικές θα ανεβάσουν στο +6 την διαφορά από τις δεύτερες Πειραιώτισσες και θα συνεχίσουν κι άλλο το σερί τους, στον δρόμο για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο αγώνας θα είναι και μία άτυπη… μάχη μεταξύ των δύο Ιταλών προπονητών που έχουν οι ομάδες στον πάγκο τους. O λόγος για τους Μάρκο Φενόλιο και Λορέντζο Μιτσέλι.

Για το παιχνίδι κόντρα στον ΟΣΦΠ, ο προπονητής της ομάδας, Μάρκο Φενόλιο, δήλωσε: «Μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Είμαστε σε καλή κατάσταση, δουλέψαμε πολύ στη τακτική που θα ακολουθήσουμε. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. Ελπίζω ο κόσμος να δώσει δυναμικό παρόν και να μας στηρίξει». 

Ο Λορέντζο Μιτσέλι είπε: «Περιμένουμε αυτό το ματς για να αξιολογήσουμε το επίπεδο μας και τον αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, χωρίς χαμένο αγώνα, άρα είναι πρόκληση για εμάς αυτή η αναμέτρηση. Είχαμε μια καλή εβδομάδα προπονήσεων και πάμε στην έδρα του ΠΑΟΚ για να κερδίσουμε. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες και δεν φοβόμαστε καμία, αρκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε με τον τρόπο μας και θα κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)
ΠΑΟΚ 21
Ολυμπιακός 18
ΑΕΚ 16
Παναθηναϊκός 15
ΑΟ Θήρας 13
Μαρκόπουλο 12
Ηλυσιακός 10
Άρης 8
Λαμία 2013 7
Θέτις Βούλας 6
ΖΑΟΝ 0
Αιγάλεω 0

Πανόραμα 8ης αγωνιστικής Volley League Γυναικών:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
17.00 | ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ΣΦΠ
17.00 | ΖΑΟΝ-ΑΣΠ Θέτις
18.00 | ΑΣ Άρης-ΑΟ Λαμίας 2013
18.00 | ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil-ΑΟ Θήρας
18.00 | ΑΟ Αιγάλεω-Παναθηναϊκός ΑΟ
19.00 | Ηλυσιακός ΑΟ-ΑΕΚ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ