fbpx

Μακάμπι Τελ Αβίβ-ΠΑΟΚ 3-1: Ηττήθηκε στο Ισραήλ ο «Δικέφαλος» και κοιτάζει τη ρεβάνς

Μακάμπι Τελ Αβίβ-ΠΑΟΚ 3-1: Ηττήθηκε στο Ισραήλ ο «Δικέφαλος» και κοιτάζει τη ρεβάνς

Ηττήθηκε στο Ισραήλ ο ΠΑΟΚ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 3-1 στα σετ, και πλέον οι Θεσσαλονικείς πρέπει να τα παίξουν όλα για όλα στη ρεβάνς στο PAOK Sports Arena, για να πάρουν αυτοί την πρόκριση στους “8” του CEV Challenge Cup.

Το 1ο σετ κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, με τους γηπεδούχους να διατηρούν ένα ισχνό-προσωρινό προβάδισμα, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε στα κρίσιμα σημεία να ισοφαρίσει, οδηγώντας το ματς στις οριακές καταστάσεις. Εκεί, ο «Δικέφαλος» έμεινε πιο ψύχραιμος και κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο σετ με 27-25.

Στο 2ο σετ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, τρέχοντας ένα πρώτο-σύντομο σερί, το οποίο άμεσα αποσόβησαν οι Ισραηλινοί, που όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά και προσπέρασαν στο σκορ, ενώ έφτασαν σε σημείο να διατηρούν και μία απόσταση ύψους 5 πόντων. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιστρέψει εκ νέου, αλλά η Μακάμπι αυτή τη φορά ήταν πιο προετοιμασμένη και έκλεισε το σετ υπέρ της για την ισοφάριση (25-22).

Στο 3ο σετ, οι γηπεδούχοι είχαν πιο εύκολη δουλειά, καθώς εκμεταλλεύτηκαν το πολύ δυναμικό τους ξεκίνημα (8-1), και από εκεί και έπειτα διατήρησαν το προβάδισμα στα ίδια επίπεδα, κλείνοντάς το με σκορ 25-17, για να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Το 4ο και πιο… επεισοδιακό σετ έκλεψε την παράσταση, καθώς αμφότερες οι ομάδες έμεναν κοντά στο σκορ, και συγκεκριμένα ο «Δικέφαλος» δεν επέτρεπε στην γηπεδούχο ομάδα να πάρει το μομέντουμ και να ξεφύγει αισθητά. Η διαφορά ήταν στον πόντο, μέχρι και τα τέλη του σετ, ενώ ήρθε και η ισοφάριση από την Ελληνική ομάδα, λίγο πριν τα 25 (24-24).

Εναλλαγές στο προβάδισμα και πολλές “συγκινήσεις” στο “θρίλερ” του 4ου σετ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει προβάδισμα και σετ μπολ στο 29-30, αλλά με ένα κομβικό σερί οι Ισραηλινοί προσπέρασαν και πήραν τη νίκη (32-20).

Αξιοσημείωτο είναι το σοβαρό διαιτητικό λάθος σε εκείνο το χρονικό σημείο, με τους διαιτητές να μη δίνουν καθαρό μπλοκ άουτ σε χτύπημα του Βέλγου Ντεν Ντρις στη τελευταία φάση του αγώνα, που ξεσήκωσε αρκετές αντιδράσεις από όλη την αποστολή του ΠΑΟΚ.

Τα σετ: 25-27, 25-22, 25-17, 32-30

Ακολουθούν περισσότερα…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ