fbpx

Παγκόσμιο: Αποζημίωση ζητά η ρωσική ομοσπονδία

Παγκόσμιο: Αποζημίωση ζητά η ρωσική ομοσπονδία

Η ρωσική ομοσπονδία βόλεϊ κατέθεσε αγωγή κατά της διεθνούς ομοσπονδίας αξιώνοντας αποζημίωση για την αφαίρεση από τη χώρα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το τουρνουά επρόκειτο να διεξαχθεί σε 10 πόλεις στη Ρωσία, σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καλίνινγκραντ, Γιαροσλάβ, Καζάν, Ούφα, Γιεκατερίνμπουργκ, Νοβοσιμπίρσκ, Κεμέροβο και Κρασνογιάρσκ, με τη χώρα να παίρνει την οργάνωση το 2018.

 Η Ρωσία έχασε το δικαίωμα διοργάνωσης την 1η Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Η ρωσική ομοσπονδία βόλεϊ ζητά τώρα αποζημίωση ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μετακίνηση του τουρνουά σε Πολωνία και Σλοβενία ενώ άσκησε και έφεση στην αρμόδια επιτροπή της διεθνούς ομοσπονδίας για την απόφαση μετακίνησης της διοργάνωσης.

 «Δεν διαπραγματευόμαστε με την ομοσπονδία, έχουμε ισχυρισμούς που είναι βάσιμοι στο ελβετικό νομικό πεδίο», ανέφερε εκπρόσωπος της ρωσικής ομοσπονδίας του αθλήματος όπως ανακοινώθηκε από το κρατικό πρακτορείο TASS. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26 Αυγούστου – 11 Σεπτεμβρίου με την Ιταλία να παίρνει τον τίτλο επικρατώντας της Πολωνίας στον τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ