fbpx

“Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός Τόμας Βουίτοβιτς (pic)

“Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός Τόμας Βουίτοβιτς (pic)

Ένας παίκτης-ορόσημο της δεκαετίας του 1970, ο Τόμας Βουίτοβιτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Ο σπουδαίος Πολωνός κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του έγραψε ιστορία κυρίως με την εθνική του ομάδα αλλά και με μία καινοτομία που ήταν από τους πρώτους που εισήγαγαν στο άθλημα.

Συγκεκριμένα, ο Βουίτοβιτς ήταν κομβικό στέλεχος της ομάδας της Πολωνίας που πήρε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 1976 στο Μόντρεαλ, ενώ μόλις δύο χρόνια νωρίτερα, το 1974, είχε κατακτήσει το χρυσό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού.

Σημειώνεται πως με τον Βουίτοβιτς η εθνική Πολωνίας άγγιξε τέσσερις φορές και τον Ευρωπαϊκό τίτλο (1975, 1977, 1979, 1983), μένοντας όμως και στις τέσσερις περιπτώσεις δεύτερη πίσω από τη Σοβιετική Ένωση.

Ένα από τα στοιχεία που έκαναν ξεχωριστό το παιχνίδι του Βουίτοβιτς ήταν πως επρόκειτο για έναν από τους πρώτους παίκτες στην ιστορία που εκδήλωνε επιθέσεις πατώντας από την πίσω ζώνη.

Μετά το φινάλε της καριέρας του εργάστηκε ως σχολιαστής αγώνων βόλεϊ, ενώ ήταν και το πρώτο μέλος που εισήλθε στο Volleyball Hall of Fame της Πολωνίας, όταν αυτό δημιουργήθηκε το 2002.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ