fbpx

Volley League Ανδρών, Παναθηναϊκός: Με στόχο την κορυφή οι “πράσινοι” για μία ακόμα σεζόν

Volley League Ανδρών, Παναθηναϊκός: Με στόχο την κορυφή οι “πράσινοι” για μία ακόμα σεζόν

Όλα έτοιμα για τον Παναθηναϊκό, ενόψει του ξεκινήματος της αγωνιστικής σεζόν 2022-23, στη Volley League, φιλοδοξώντας σε ανάλογες επιτυχίες όπως την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Πέρσι, στην επιστροφή του “τριφυλλιού” στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι αθλητές του κόουτς Ανδρεόπουλου κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και τα ημιτελικά του Challenge Cup σημειώνοντας σπουδαία πορεία.

Ο Παναθηναϊκός μετά από μία δύσκολη δεκαετία στέφεται πρωταθλητής στη Volley League για τη σεζόν 2019-20 και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του και το League Cup “Νίκος Σαμαράς“.

Οι πράσινοι μετά την 3η θέση της σεζόν 2019-20, κατάφεραν να μπουν δυνατά τη σεζόν 2021-22 και να επιστρέψουν στο θρόνο του πρωταθλητή κατακτώντας τον 16ο Εθνικό τίτλο και τον 20ο μαζί με τα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να συνεχίζει για 9η σεζόν στον πάγκο ο Παναθηναϊκός έκανε ριζικές ανανεώσεις το καλοκαίρι και μάλιστα σε ευαίσθητους τομείς όπως είναι η θέση των ακραίων.

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος αλλά και ο Αλέξανδρος Ράπτης καταγράφονται στις σημαντικές αποχωρήσεις και το μεγάλο στοίχημα θα είναι να καλυφθούν επάξια τα κενά τους. Γενικά από την περσινή ομάδα έμειναν 5 αθλητές που για πρωταθλήτρια ομάδα θεωρούνται λίγες. Παρόλα αυτά ο Ανδρεόπουλος έχει αποδείξει πως έχει και τη γνώση και την εμπειρία να φτιάξει μία νέα ομάδα που θα έχει διάρκεια αλλά και τη δυναμική να αντέξει την πίεση αλλά και το μεγάλο στόχο της υπεράσπισης των κεκτημένων.

Μεταξύ των παικτών που έμειναν ήταν ο MVP του περσινού πρωταθλήματος Δανός, πασαδόρος Αξέλ Γιάκομπσεν πάνω στον οποίο χτίστηκε και πάλι η ομάδα. Φυσικά διατηρήθηκε στη θέση του και ο πύργος Λούκας Βίκτορ Ρανγκέλ.

Η μεγάλη επένδυση έγινε στον Τσέχο διεθνή ακραίο, Γίρι Κραλ ο οποίος μαζί με τον ανανεωμένο Ανδρέα Φράγκο που αποκτήθηκε από τον Φοίνικα ΟΝΕΧ θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος της υποδοχής μαζί με τον Βασίλη Κωστόπουλο που αποκτήθηκε από την Κηφισιά και τον 19χρονο Βασίλη Σερεμέτη.

Όσο για τη θέση του διαγώνιου και το κενό που άφησε ο Βαν ντε Ντρις καλύφθηκε με τον Κουβανό αστέρα Φερνάντο Ερνάντες που την περσινή σεζόν ήταν στην τουρκική Χάλκμπανκ.  Στις επιστροφές καταγράφεται η περίπτωση του Δημήτρη Ζήση μετά τον κύκλο που έκανε στον Ολυμπιακό ενώ ο Ανδρεόπουλος επένδυσε και στον Ξενοφών Γκρουμούσα.

Ρόστερ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ