fbpx

Παγκόσμιο: Καλύτερη σκόρερ της 1ης φασης η Χέρμποτς

Παγκόσμιο: Καλύτερη σκόρερ της 1ης φασης η Χέρμποτς

Οι παίκτριες του Βελγίου κατέχουν την κορυφή τριών ατομικών στατιστικών κατατάξεων μετά το τέλος της πρώτης φάσης των ομίλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών 2022 της FIVB που διεξάγεται στην Ολλανδία και την Πολωνία.

Η Μπρίττ Χέρμποτς είναι πρωτοπόρα στους πίνακες των καλύτερων σκόρερ και των καλύτερων επιθετικών, ενώ η Μάρλις Γιάνσσενς ήταν η καλύτερη μπλοκέρ της 1ης φάσης. Η Άντρια Ντριφς από τις ΗΠΑ, η Ντιαό Λινιού από την Κίνα, η Μόνικα Ντε Τζενάρο από την Ιταλία και η Πάουλα Γιαμίλα Νίζετιτς από την Αργεντινή ήταν οι υπόλοιπες παίκτριες που ξεχώρισαν για τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις.

Συγκεκριμένα, η 23χρονη ακραία, Χέρμποτς, συμπεριέλαβε έξι μπλοκ και τέσσερις άσσους στο σερβίς της, στο σύνολο των 123 πόντων της, που την έφεραν στην πρώτη θέση της κατάταξης των καλύτερων σκόρερ, με 13 βαθμούς διαφορά από την αμέσως επόμενη καλύτερη Μαγδαλένα Στίσιακ από την Πολωνία. Την τρίτη θέση του εν λόγω πίνακα μοιράστηκαν η Εμπράρ Καρακούρτ από την Τουρκία και η Λι Γιντζίνγκ από την Κίνα, με 103 πόντους η καθεμία.

Στη νίκη του Βελγίου επί της Ολλανδίας με τέσσερα σετ, η Χέμπορτς είχε επίδοση 41 πόντων, που ήταν ο δεύτερος καλύτερος απολογισμός από έναν παίκτη σε έναν αγώνα στην ιστορία της διοργάνωσης. Το ρεκόρ των 45 πόντων πέτυχε η Ιταλίδα, Πάολα Εγκόνου σε έναν ημιτελικό με πέντε σετ πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Χέμποτς ήταν η μόνη παίκτρια που πέτυχε 100+ πόντους μόνο στην επίθεση. Τα 113 νικηφόρα καρφιά, τα οποία παρήγαγε με ποσοστό επιτυχίας 41,39%, την τοποθέτησαν στην κορυφή της κατάταξης των καλύτερων επιθετικών. Η Λι Γιντζίνγκ με 94 κτυπήματα και η Στίσιακ με 91 συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα του πίνακα.

Όσον αφορά το “τοίχος” των ομάδων, η 25χρονη κεντρικός Γιάνσσενς συγκέντρωσε 23 μπλοκ σε πέντε αγώνες που έδωσε. Σε τρία από τα παιχνίδια του Βελγίου, κατέγραψε κάθε φορά έξι μπλοκ σε εκτελέσεις. Η Αργεντινή, Καντελάρια Ερέρα ήταν η δεύτερη καλύτερη μπλοκέρ της πρώτης φάσης του ομίλου με 21 μπλοκ, δύο μπροστά από την τρίτη Νεϊρα Ορτίζ από το Πουέρτο Ρίκο.

Η Άντρια Ντριφς πραγματοποίησε 4 άσσους εναντίον της Βουλγαρίας, άλλους τέσσερις εναντίον της Γερμανίας και πέντε στους άλλους τρεις αγώνες των ΗΠΑ και βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης των καλύτερων σέρβερ με συνολικά 13 απευθείας πόντους από την τελική γραμμή. Την 28χρονη ακολούθησαν η Κορεάτισσα, Λι Σινγού με 10 άσους και η Γιαπωνέζα, Μαϊού Ισικάγουα με 9.

Η 33χρονη ακραία, Πάουλα Γιαμίλα Νίζετιτς, από την άλλη πλευρά, διακρίθηκε στην υποδοχή. Συγκεκριμένα, είχε 60 τέλειες υποδοχές, τις 21 από τις οποίες κατάφερε να κυριαρχήσει στο παιχνίδι της Αργεντινής με την Κίνα. Ακολουθεί στην κατάταξη των καλύτερων υποδοχέων η Κολομβιανή, Αμάντα Κονέο με 57 τέλειες υποδοχές και αμέσως μετά η Λι Γινγκίνγκ με 56.

Η έμπειρη λίμπερο, Μόνικα Ντε Τζενάρο, ήταν μακράν η κορυφαία αμυντικός. Η 35χρονη Ιταλίδα βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των καλύτερων αμυντικών με συνολικά 74 αποκρούσεις, 21 από τις οποίες σημείωσε στον αγώνα με το Βέλγιο. Η Ολλανδέζα ομόλογός της Μίρτε Σχόουτ ήρθε δεύτερη στην εν λόγω κατάταξη με 46 αποκρούσεις, ενώ η Μπρέντα Καστίγιο από τη Δομινικανή Δημοκρατία είχε 45.

Η Ντιαό Λινιού ηγήθηκε της κατάταξης των καλύτερων πασαδόρων. Η 28χρονη Κινέζα κατέγραψε 83 επιτυχημένες πάσες, οι 36 από αυτές στον αγώνα με την Τσεχία. Η Πολωνή σταρ Τζοάννα Βόλος με 77 και η Κροάτισσα πασαδόρος Λια Ντεκ με 69 συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ