fbpx

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακός με 3-1 σετ και επέστρεψε στο θρόνο του πρωταθλητή μετά από ένα χρόνο απουσίας. 

Μία στροφή πριν την ολοκλήρωση του φετινού Μαραθωνίου της Volley League ο Παναθηναϊκόςεξασφάλισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «Πράσινοι» επικράτησαν με 3-1 σετ του «αιώνιου αντιπάλου» του και εξασφάλισαν τον 20ό τίτλο στην ιστορία τους.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και το μόνο που κατάφερε ήταν να κατακτήσει το τρίτο σετ. Το πιο καθοριστικό σετ του πρωταθλήματος αποδείχτηκε το 4ο σετ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι την τελική ευθεία. Εκεί οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι με αποτέλεσμα να κάνουν το 3-1 και να πανηγυρίσουν τον τίτλο στην έδρα των «ερυθρολεύκων».

Τα σετ: 1-3 (27-29, 23-25, 25-23, 21-25) σε 122′

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Αλμπέρτο Τζουλιάνι): Παγένκ 7 (5/13 επ., 2 άσσοι), Στιβαχτής, Μιγιαήλοβιτς 15 (13/33 επ., 2 άσσοι, 77% υπ. – 46% άριστες), Τέπαν 24 (21/47 επ., 3 άσσοι), Ζουπάνι 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ), Πέριτς 11 (9/17 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 67% υπ. – 43% άριστες) / Ζήσης (λ, 62% υπ. – 33% άριστες), Ανδρεάδης, Παπαδόπουλος, Δαλακούρας (67% υπ. – 33% άριστες).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 16 (13/37 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 59% υπ. – 50% άριστες), Γιάκομπσεν 4 (1/2 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ρανγκέλ 13 (9/12 επ., 4 μπλοκ), Ανδρεόπουλος Χ. 14 (12/26 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 45% υπ. – 32% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 18 (15/30 επ., 3 άσσοι), Στάλεκαρ 5 (3/7 επ., 2 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 58% υπ. – 25% άριστες), Μπάσης, Ράπτης.

O προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Αν είχαμε κερδίσει το πρώτο σετ, στο οποίο ήμασταν μπροστά με 22-17, η ιστορία θα είχε αλλάξει… Πρέπει να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα, σε κάποια καθοριστικά σημεία δεν ήμασταν καλοί. Τώρα, μένει ένα ματς ακόμα, στο οποίο πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και αντίδραση και να κερδίσουμε».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Κώστας Στιβαχτής δήλωσε: «Είμαστε στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι, γιατί χάσαμε τη νίκη και το πρωτάθλημα. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και δεν είχαμε την απαιτούμενη υπομονή που χρειάζονται τέτοιοι είδους παιχνίδια. Μπροστά μας υπάρχει ένα ακόμα παιχνίδι και όσο δύσκολο κι αν είναι μετά την απώλεια του στόχου μας, πρέπει να είμαστε σοβαροί και να κερδίσουμε».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Δεν θέλαμε να πάμε στο τελευταίο παιχνίδι και να τελειώσουμε σήμερα. Είχαμε πίεση μεγάλη. Αν γυρίσω λίγο πίσω το μυαλό μου, φέτος τραβήξαμε πάρα πολλά. Δύσκολα παιχνίδια, ταξίδια, τιμωρίες, τραυματισμοί. Ήταν γεμάτη χρονιά. Αυτοί οι 14 αθλητές δεν σταμάτησαν ούτε μέρα. Το πίστευαν, διψούσαν, το ήθελαν και το πήραν. Ήταν υπόδειγμα ομάδας αυτό που ζήσαμε φέτος στον Παναθηναϊκό. Τα τελευταία τρία χρόνια πήραμε δύο πρωταθλήματα. Είπαμε ο Παναθηναϊκός είναι διεκδικητής τίτλων. Θέλουμε και τη διάκριση στην Ευρώπη. Κάνουμε σταθερά βήματα και έχουμε δημιουργήσει καλές βάσεις. Κυρίως έχουμε αγωνιστική βάση που θα την διατηρήσουμε και θα την ενισχύσουμε. Το δίνουμε ως υπόσχεση στους φιλάθλους μας».

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Δεν είχαμε ποτέ στο μυαλό μας ιδέες που αρμόζουν στην νοοτροπία της ομάδας και σε κάποιους ανθρώπους προσωπικά. Ήρθαμε εδώ να παίξουμε όμορφο βόλεϊ και δεν μας ενδιέφερε αν γινόταν στο Ρέντη ή στον Άγιο Θωμά. Θέλαμε το πρωτάθλημα. Κάναμε την δουλειά μας και την κάναμε πάρα πολύ καλά. Είχαμε πει ότι αν θέλουμε το πρωτάθλημα, όλοι πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Η θέληση και η ψυχή μας πρέπει να είναι πάντα η ίδια. Κάθε μέρα θέλαμε να κάνουμε την δουλειά μας. Αν μας ξεχώρισε κάτι είναι ότι ήμασταν ομάδα. Αρκετοί μας είχαν ξεγραμμένους και ακούγαμε για άλλες ομάδες που θα πάρουν το πρωτάθλημα. Εμείς πηγαίναμε κάθε μέρα στο γήπεδο, πιστεύαμε στους εαυτούς μας και τα καταφέραμε. Ο κόσμος μας είναι πάντα μαζί μας. Από 16 ετών που είμαι στην ομάδα, από το Αιγίνιο, τα δύο πρωταθλήματα και στην Ευρώπη παντού όπου παίζαμε είχε φιλάθλους της ομάδας. Δεν μπορώ να πω κάτι σε αυτά τα παιδιά. Αναγνωρίζω τα ίδια πρόσωπα που βλέπω από 16 ετών. Τους περιμένω να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ