fbpx

Volley League: Πάτησε κορυφή ο ΠΑΟΚ

Volley League: Πάτησε κορυφή ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής και ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Volley League. 

Έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ πέρασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Volley League. Για να το πετύχει αυτό, το σύνολο του Γιάννη Καλμαζίδη έπρεπε να επικρατήσει του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής. Στα άλλα παιχνίδια ο Μίλωνας με επική ανατροπή στο τάι μπρέικ νίκησε την Κηφισιά με 3-2. Εύκολα ο ΟΦΗ επί του Φίλιππου Βεροίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι δηλώσεις: 

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1

Τα σετ: 3-1 (33-31, 18-25, 25-14, 25-20) σε 120′

Π.Α.Ο.Κ. (Γιάννης Καλμαζίδης): Μπράουν 9 (7/12 επ., 2 μπλοκ), Πετρέας 6 (5/7 επ., 1 μπλοκ), Γουόλς 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 16 (13/21 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 61% υπ. – 50% άριστες), Κουκλίνσκι 12 (10/25 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 63% υπ. – 33% άριστες), Ούντρις 26 (24/44 επ., 2 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 72% υπ. – 56% άριστες), Σωτηρίου, Γάτσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Αλμπέρτο Τζουλιάνι): Παγένκ 6 (5/10 επ., 1 μπλοκ), Στιβαχτής, Τέπαν 18 (13/37 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Ζουπάνι 8 (6/11 επ., 2 άσσοι), Δαλακούρας 8 (8/17 επ., 44% υπ. – 22% άριστες), Πέριτς 21 (19/34 επ., 2 άσσοι, 32% υπ. – 13% άριστες) / Ζήσης (λ, 78% υπ. – 43% άριστες), Τζιάβρας (λ), Προύσαλης, Ανδρεάδης 2 (2/4 επ.), Παπαδόπουλος, Εφραιμίδης.

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Είναι πολύ καλή νίκη. Την ζήσαμε έντονα. Φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ σκληρό. Το έδειξε και το σκορ του πρώτου σετ. Δυστυχώς στο δεύτερο σετ χάσαμε την ενέργειά μας και δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Βρήκαμε όμως δύναμη στα επόμενα και δεν δώσαμε περιθώριο στον αντίπαλο να αντιδράσει. Είμαι πολύ χαρούμενος, εκτός του βαθμολογικού παράγοντα, κυρίως για τον ψυχολογικό. Οι τέσσερις ομάδες είμαστε κοντά. Ειδικότερα οι τρεις, αυτή τη στιγμή. Μπορεί να σημαίνει κάτι, μπορεί και όχι. Εμείς κοιτάμε να βελτιωνόμαστε και να παίζουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά και καλά. Αν μας φτάσει αυτό μέχρι το τέλος θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι».

 Ο Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Στα δύο πρώτα σετ, η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλά τόσο στο side out, όσο και στο break point και στη συνέχεια, είχαμε μια εμφανής πτώση στο σερβίς, η οποία έθεσε σε κίνδυνο το αποτέλεσμα, το οποίο θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Τώρα, πρέπει να δουλέψουμε και να συνεχίσουμε, πρέπει να βελτιώσουμε την πάσα».

Μίλωνας-Κηφισιά 3-2

Τα σετ: 3-2 (25-19, 23-25, 15-25, 25-21, 15-13) σε 135΄.

Α.Ο.Ν.Σ.ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Χανδρινός Σπύρος 12π. (9/32επ., 2 μπλοκ, 1 άσσοι, 68%υπ., 47%αρ.), Μπράιαν 14 (12/19επ., 2 μπλοκ), Ούρτσεβιτς 3 (2/4επ., 1 άσσος), Καϊσλασάλο 18 (17/42επ., 1 άσσος), Λάππας 4 (3/7επ., 1 μπλοκ, 86%υπ., 50%αρ.), Ματσιέι 6 (3/7επ., 3 μπλοκ) / Βελούδης (λ. – 80%υπ., 64%αρ.), Τσαρκάτογλου, Δημόπουλος 2 (2/2επ.), Δρογκάρης, Μούχλιας 7 (6/17επ., 1 μπλοκ, 58%υπ., 50%αρ.).

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γιάννης Οικονόμου): Ντε Βέιερ 3 (1/2επ., 2 άσσοι), Κωτσάκης 6 (4/16επ., 2 μπλοκ, 68%υπ., 39%αρ.), Λινάρδος 5 (4/11επ., 1 μπλοκ), Μιχάλι 9 (4/7επ., 5 μπλοκ), Μαρκς 25 (18/38επ., 7 μπλοκ), Κωστόπουλος 3 (2/7επ., 1 μπλοκ, 57%υπ., 43%αρ.) / Κοντοστάθης (λ. – 47%υπ., 29%αρ.), Παπαδόπουλος, Κασαμπαλής 1 (1/1επ.), Ροντρίγκο Αμπράο 6 (4/16επ., 2 μπλοκ, 68%υπ., 39%αρ.).

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα. Ηθελα να δω μια ομάδα να μάχεται και να παλεύει με τα λάθη της, με τις αδυναμίες της αλλά να μάχεται 100%. Η Κηφισιά είχε ανώτερους στόχους από μας πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα αλλά καταφέρνουμε να την κερδίζουμε. Κάναμε δύο μεγάλες ανατροπές, από 2-1 σετ και 11-4 στο 5ο σετ. Δεν πιστέψαμε ούτε μία στιγμή πως θα χάναμε. Ρισκάραμε βέβαια αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Συγχαρητήρια και στην Κηφισιά για την προσπάθεια που κάνει. Συνεχίζουμε».

Ο προπονητής της Κηφισιάς Γιάννης Ορφανός είπε: «Συγχαρητήρια στο Μίλωνα. Εκμεταλεύτηκε την αδράνεια μας και την αυτοχειρία μας. Στο τάι μπρέικ ήμασταν άξιοι της μοίρας μας. Μέχρι τον τελευταίο πόντο στον αθλητισμό δεν πρέπει να χαλαρώνεις. Δυστυχώς εμείς χαλαρώσαμε, κάναμε λάθη, το εκμεταλεύτηκε ο Μίλωνας ενώ εμείς κάναμε λάθη και δεν καταφέραμε να πάρουμε έστω τους δύο βαθμούς της νίκης».

Φίλιππος Βέροιας-ΟΦΗ 0-3

Τα σετ: 0-3 (23-25, 16-25, 19-25)

ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τάκης Χριστοφορίδης): Γραμμενούδης, Στουτζίνσκι, Χρ. Στεφανίδης, Γιαράμπα, Βαρβεσιώτης, Γιάγκος / Μιχελάκης (λ), Σιούτης, Ντουντούδης, Κουπατσιάρης.

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Ντεβούις, Αρπάχου, Βιέτζορεκ, Βαϊόπουλος, Τσέλιος, Βάργκας / Δαρίδης (λ.), Στεφανίδης, Κάλας.

Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Τάκης Χριστοφορίδης είπε: «Ο ΟΦΗ ήρθε με καλή ψυχολογία, εμείς προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά, αλλά παρά την προσπάθειά του Γιάγκου, δεν μπορείς να καλύψεις το κενό του Σονάρι με τίποτα. Δεν είχαμε καθόλου επίθεση από το κέντρο, όταν ήταν μπροστά ο Γιάγκος, μας πίεσαν πάρα πολύ στο σερβίς, προσπαθήσαμε να παίξουμε λίγο μπλοκ άμυνα, αλλά οι αντίπαλοι ήταν πάρα πολύ καλοί στην επίθεση. Τα κενά που φύγαμε μπροστά στο παιχνίδι, δεν είχαμε καθαρό μυαλό γιατί καμία φορά από την πίεση , κάνεις λάθος.Όταν ο Βαρβεσιώτης είναι 21 χρονών, δεν μπορείς, παρά το ταλέντο και τις βοήθειες που προσφέρει να περιμένεις πολλά πράγματα. Ο μόνος έμπειρος αθλητής που υπάρχει στην ομάδα είναι ο Χρηστος Στεφανίδης και ο Στουτζίνσκι. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά, τα έδωσαν όλα, τους ευχαριστω για την προσπάθειά τους. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχουν φύγει τόσοι παίκτες και εμείς να είμαστε ακόμη «ζωντανοί». Χάσαμε σήμερα, αλλά δεν θα χάσουμε ποτέ με «08», με «10» από μια ομάδα, που μπορούμε να την παίξουμε. Απλώς παίζεις με ένα σημείο και νομίζω πως άξια κέρδισε ο ΟΦΗ. Εμείς πάντως δεν τα παρατάμε, μέχρι να μας πουν κάποιοι “παρατήστε τα”. Είμαστε ήδη στον τοίχο και όχι απλά με την πλάτη στον τοίχο! Το θέμα είναι όμως πως και στον τοίχο να είσαι, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Άμα έρθουνε μέχρι τη Δευτέρα, τρεις Ιρανοί αθλητές, εκ των οποίων θα παίζουν οι δύο, μπορούν έστω να βοηθήσουν σε κάποια σημεία που κολλάει η ομάδα. Αλλά αυτή είναι η ομάδα, την οποία δεν την επέλεξα εγώ… Όπως μου την έδωσαν, είμαι υποχρεωμένος ως επαγγελματίας, όχι ελεύθερος επαγγελματίας, ελεύθεροι είναι αυτοί που έρχονται και φεύγουν, να την πάω όσο πιο μακριά μπορώ… Τα παιχνίδια που έρχονται είναι δύσκολα, αλλά πάμε να παίξουμε ελεύθερα και με το κεφάλι ψηλά! Εξάλλου νομίζω πως εκτός έδρας παίζουμε καλύτερα. Πορεύομαι με ό,τι «εργαλεία» έχω, τα παιδιά ήταν συγκινητικά, αλλά δεν έχουμε τον παίκτη που θα τελειώσει κάποιες φάσεις στα δύσκολα, όπως είχε σήμερα ο ΟΦΗ. Συγχαρητήρια στον Κώστα Δεληκώστα και στην ομάδα του που ενισχύθηκε και κάνει μία προσπάθεια με πολλά όπλα. Επαναλαμβάνω λοιπόν, άλλοι παλεύουν με «πολυβόλα» κι άλλοι με «τόξα». Το θέμα είναι να καταλάβουμε τι θέλουμε αυτή την στιγμή από τη Volleyleague. Που είναι ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι να έρθουν να δούνε την ομάδα; Κανένας, αδιαφορία πλήρης! Να παίζουμε με τον ΟΦΗ ένα ντέρμπι και να μην έρχονται να δούνε έναν αγώνα της Volleyleague. Άμα αρχίσουν οι εκλογές, τότε έρχονται… Δεν μου αρέσει να μιλάω πολιτικά, γιατί δεν είμαι κι από εδώ, είμαι από την Σκύδρα, αλλά για μένα τόσο ο Δήμαρχος, όσο και το υπόλοιπο συμβούλιο, είναι απαράδεκτοι».

Ο προπονητής του ΟΦΗ Κώστας Δεληκώστας ανέφερε μετά το παιχνίδι: «Θα κυνηγήσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος και μετά θα κάνουμε ταμείο. Υπάρχουν κάποιες μαθηματικές ελπίδες για την 6η θέση και θα το προσπαθήσουμε. Τώρα έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι στο γήπεδο μας, με τη Σύρο και θα το παλέψουμε».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Βόλεϊ