fbpx

XTERRA World Cup: Γαλλική κυριαρχία στην πρεμιέρα της σεζόν

XTERRA World Cup: Γαλλική κυριαρχία στην πρεμιέρα της σεζόν

Οι Αρτούρ Φορισιέ και Αλιζέ Πατίς ήταν οι δύο μεγάλοι νικητές, σε άνδρες και γυναίκες αντιστοίχως, στον πρώτο αγώνα του 2023 για το XTERRA World Cup. Αυτή η πρώτη μάχη της σεζόν δόθηκε στην Ταϊβάν και το Εθνικό Πάρκο Κέντινγκ, έχοντας παράλληλα και χαρακτήρα Πρωταθλήματος Ασίας-Ειρηνικού.

Στις γυναίκες η μάχη ήταν εξόχως σκληρή ως και το φινάλε του ποδηλάτου, ωστόσο στο τρέξιμο η Πατίς έδειξε την υπεροχή της. Η Γαλλίδα αποδείχθηκε εξαιρετικά γρήγορη για να βρει αντίσταση από τις αντιπάλους της, παίρνοντας τη νίκη με χρόνο 3:06.30. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η επίσης Γαλλίδα, Σολέν Μπιγουίν, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Λοάν Ντιβουασίν, από την Ελβετία.

Στους άνδρες τα πράγματα ξεκαθάρισαν από πιο νωρίς. Ο Φορισιέ, ένας από τους καλύτερους τριαθλητές ανώμαλου δρόμου του κόσμου την τελευταία τριετία, έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση παίρνοντας από νωρίς την πρωτοπορία και διατηρώντας την με άνεση ως τη γραμμή του τερματισμού. Ο Γάλλος ολοκλήρωσε τον αγώνα του με χρόνο 2:36.39, αφήνοντας δεύτερο τον Ισπανό Ρούμπεν Ρουθάφα, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γενς Εμίλ Σλοτ Νίλσεν, από τη Δανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τρίαθλο