fbpx

Σε Χαβάη και Νις… εναλλάξ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman ως το 2026

Σε Χαβάη και Νις… εναλλάξ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman ως το 2026

Η παραδοσιακή περιοχή Κόνα της Χαβάης και η Νις (Νίκαια) της Γαλλίας είναι οι δύο τοποθεσίες που θα φιλοξενήσουν τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ironman από φέτος έως και το 2026, σε άνδρες και γυναίκες. Ουσιαστικά, η κάθε μία από τις δύο τοποθεσίες θα έχει κάθε χρόνο από έναν αγώνα στα μέρη της, ο οποίος θα… ανταλλάσσεται από χρονιά σε χρονιά.

Έπειτα από την απόφαση των διοργανωτών πλέον ο αγώνας τον γυναικών να γίνεται σε ξεχωριστή ημερομηνία από τον αντίστοιχο τον ανδρών και με την Κόνα της Χαβάης να δηλώνει αδυναμία να υποστηρίξει κάτι τέτοιο οργανωτικά, επιλέχθηκε η “σολομώντεια” λύση.

Αγώνας Ironman στη Νις το 2021.

Φέτος, στις 10 Σεπτεμβρίου, η Νις (που θεωρείται Μέκκα του Ironman στην Ευρώπη) θα αναλάβει τον αγώνα των ανδρών, ενώ στις 14 Οκτωβρίου η Κόνα (που είναι η “πνευματική έδρα” του αγωνίσματος) θα φιλοξενήσει τον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών. Το 2024 οι δύο τοποθεσίες θα… ανταλλάξουν αγώνες, με τους άνδρες να μάχονται στη Χαβάη και τις γυναίκες στη Γαλλία. Αυτή η ανταλλαγή θα επαναληφθεί το 2025 και μετά πάλι το 2026, δημιουργώντας ένα σαφές μοτίβο το οποίος δεν είναι καθόλου απίθανο να συνεχιστεί και τα μεταγενέστερα χρόνια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τρίαθλο