fbpx

Παγκόσμιο Ironman: Επιστροφή στις νίκες για την Σοντάρο (vid)

Παγκόσμιο Ironman: Επιστροφή στις νίκες για την Σοντάρο (vid)

Η Τσέλσι Σοντάρο πήρε τη νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman που πραγματοποιήθηκε στην Κόνα, στη Χαβάη, επικρατώντας του ανταγωνισμού στο μαραθώνιο, 18 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της.

 Η επίδοση της Σοντάρο στο μαραθώνιο με δύο ώρες 51 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα αποτελεί μία από τις ταχύτερες στην ιστορία του αθλήματος, ανεβάζοντας την στην πρώτη από την πέμπτη θέση με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη με διαφορά σχεδόν οκτώ λεπτών από τη Βρετανίδα Λούσι Τσαρλς-Μπάρκλεϊ ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2019, η Άννε Χάουγκ, κατέλαβε την τρίτη θέση.

 Η 33χρονη που είχε ομολογήσει ότι είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από το επαγγελματικό επίπεδο μέχρι την στιγμή που έμαθε την πολιτική της PTO για τη μητρότητα, έγινε η πρώτη που παίρνει τη νίκη στο μεγάλο νησί της Χαβάη στο ντεμπούτο της, από το 2007 ενώ ήταν επίσης η πρώτη νίκη για μία Αμερικανίδα από εκείνη της Πόλα Νιούμπι-Φρέιζερ από το 1996.

 Η πολιτική της PTO για τη μητρότητα προβλέπει ότι οι γυναίκες μπορούν να απουσιάζουν για διάστημα μέχρι και 15 μηνών και έξι από την ημερομηνία γέννησης και μετά.

https://www.youtube.com/watch?v=vcznKP2RfSM&ab_channel=EnhancedMedicineAustralia
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τρίαθλο