fbpx

ΔΟΕ: Ο Άλιστερ Μπράουνλι στην Επιτροπή Αθλητών

ΔΟΕ: Ο Άλιστερ Μπράουνλι στην Επιτροπή Αθλητών

«Είναι τιμή ο διορισμός μου, Είμαι προϊόν του Ολυμπιακού κινήματος», δήλωσε ο Βρετανός πρωταθλητής.

Ο Άλιστερ Μπράουνλι διορίστηκε από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ στην Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Μια ομάδα που χρησιμεύει ως σύνδεσμος μεταξύ των αθλητών και της ΔΟΕ, όπως αανακοίνωσε το σώμα σήμερα Τετάρτη (27/07).

Μαζί με τον Βρεττανό πρωταθλητή του τριάθλου, εντάχθηκαν στην Επιτροπή Αθλητών και η Άλισον Φίλιξ Ολυμπιονίκη του στίβου, ο Ολουσέγι Σμιθ, αθλητής με συμμετοχή και στους Θερινούς και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και η Μασομά Αλί Ζάντα αθλήτρια της ποδηλασίας οι οποίοι και μπορούν να “υπηρετήσουν” από μία θητεία έως και οκτώ έτη, “δίνοντας φωνή” στους αθλητές και λαμβάνoντας υπόψη τις απόψεις τους για τις Ολυμπιακές αποφάσεις.

Ο Μπράουνλι κατέκτησε δύο φορές χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο τρίαθλο για λογαριασμό της Μεγάλης Βρετανίας και ήδη είναι μέλος της Επιτροπής Αθλητών των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Είναι επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αθλητών των Αγώνων Κοινοπολιτείας του Μπέρμιγχαμ 2022.

«Είναι τιμή που διορίστηκα στην Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ. Είμαι “προϊόν” του Ολυμπιακού κινήματος. Παρακολουθώντας το πρώτο Ολυμπιακό τρίαθλο στο Σίδνεϊ με ενέπνευσε να ονειρεύομαι και να δουλέψω σκληρά γι΄ αυτά τα όνειρα», είπε ο Μπράουνλι.

Η Επιτροπή θ΄ αποτελείται πλέον από 14 γυναίκες και 9 άνδρες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τρίαθλο