fbpx

Spetsathlon 2022: Η γιορτή του αθλητικού τουρισμού επέστρεψε δυναμικά

Spetsathlon 2022: Η γιορτή του αθλητικού τουρισμού επέστρεψε δυναμικά

Η δράση, η συγκίνηση και η διασκέδαση ήταν η συνταγή ενός μοναδικού τριήμερου που απόλαυσαν πλήθος από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές

Το Spetsathlon επέστρεψε το τριήμερο 13-15 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Σπετσών, στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, αφήνοντας για άλλη μια χρονιά τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ανάμεσά τους, πλήθος σπουδαίων πρωταθλητών, που σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά και πολυάριθμα happenings που έδωσαν μια ξεχωριστή πνοή στην εκδήλωση.

Την αγωνιστική αυλαία άνοιξε το πρωί του Σαββάτου ο ποδηλατικός αγώνας 25Κ, όπου η εμβληματική πλατεία Ποσειδωνίου γέμισε δίκυκλα και λάτρεις του αθλήματος με την εκκίνηση να δίνει ο σπουδαίος Παραολυμπιονίκης, Νίκος Παπαγγελής. Την πρώτη θέση απέσπασε ο σπετσιώτης ποδηλάτης, Γιώργος Χριστόπουλος.

Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρθηκε στην παραλία του Αγίου Μάμμα με τους κολυμβητικούς αγώνες 1 και 3 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από την Biotherm,  που φρόντισε για την αντιηλιακή προστασία όλων των αθλητών. Σπουδαίοι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ανάμεσά τους ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Δημήτρης Κουλούρης, η Ένη Αργυρού και ο Χρήστος Μποφίλιος, αλλά και πλήθος κολυμβητών που δοκίμασαν τις αντοχές τους στα υπέροχα νερά των Σπετσών.

Στον αγώνα του 1χλμ χρυσά μετάλλια κέρδισαν ο Χρήστος Μποφίλιος από και ο Γιάννης Δρυμωνάκος. Αντίστοιχα στα 3χλμ κολύμπησε και τερμάτισε πρώτος ο Δημήτρης Γκοτζιάς.

Το αγωνιστικό κομμάτι της ημέρας, έκλεισε με τον αγώνα τρεξίματος 5 χιλιομέτρων, όπου την εκκίνηση έδωσε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γεώργιος Μαυρωτάς και ο Γενικός Συντονιστής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Γιώργος Σταμούλης έκοψε πρώτος το νήμα και έκανε ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 14΄44. Στις γυναίκες η 12χρονη Χριστίνα Παντοστή τερμάτισε πρώτη και κατέπληξε το κοινό.

Την Κυριακή η εκκίνηση δόθηκε για ακόμη μία φορά από τον Γ.Γ. Αθλητισμού, Γεώργιο Μαυρωτά για τους αγώνες του Spetses Triathlon Sprint και του Spetses Triathlon Endurance, με συμμετοχές πολλών αθλητών, πρωταθλητών, αλλά και πλήθος first timers που έζησαν μια μοναδική εμπειρία.

Πρώτος τερμάτισε στην Sprint διαδρομή ο Νίκος Κεραμίδας και στην Endurance ο καταπληκτικός Παναγιώτης Μπιτάδος, και στην τρίτη θέση βραβεύτηκε ο παραθλητής Γεράσιμος Λιγνός μαζί με το συνοδό του, Γρηγόρη Σουβατζόγλου, με τον πρώτο να έχει ως βασικό του στόχο την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Αντίστοιχα στις γυναίκες διακρίθηκαν η Νάντια Συντζανάκη και η Λιάνα Χασιώτη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τρίαθλο