fbpx

Σε Βάρκιζα και Βουλιαγμένη το Iron Man του Οκτωβρίου

Σε Βάρκιζα και Βουλιαγμένη το Iron Man του Οκτωβρίου

Οι εγγραφές άνοιξαν την Τρίτη 18 Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου είχαν εγγραφεί πάνω από 1.900 τριαθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Σπάει όλα τα ρεκόρ το Iron Man 70.3 Greece που όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό θα γίνει στη Βάρκιζα και τη Βουλιαγμένη στις 23 Οκτωβρίου 2022. Πρόκειται για μια διεθνή αθλητική διοργάνωση τριάθλου (κολύμπι – ποδηλασία – τρέξιμο) που απευθύνεται σε υπεραθλητές.

Οι εγγραφές άνοιξαν την Τρίτη 18 Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου είχαν εγγραφεί πάνω από 1.900 τριαθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μετά από δύο διοργανώσεις στο Costa Navarino, η μεγάλη διοργάνωση μετακομίζει στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την ομορφότερη περιοχή της Αττικής και αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους αθλητές και τους επισκέπτες όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Οι διαδρομές του αγώνα.

Οι διαδρομές που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές είναι οι εξής:

Το κολύμπι των 1,9 χιλιομέτρων θα γίνει στην παραλία της Βάρκιζας μέσα στον κόλπο. Η ποδηλασία των 90 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Βάρκιζας Σουνίου, και οι αθλητές θα κληθούν να καλύψουν την απόσταση Βάρκιζα – Ανάβυσσος δύο φορές. Η δοκιμασία τελειώνει με τρέξιμο 21,1 χιλιομέτρων με τους δρομείς να ξεκινούν από τη Βάρκιζα να στρίβουν μετά τη Λίμνη Βουλιαγμένης και να επιστρέφουν στην παραλία της Βάρκιζας.

Η διοργάνωση υπόσχεται να προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία σε αθλητές και επισκέπτες στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και λόγω της ολοκληρωμένης προσέγγισης που σχεδιάζεται με παράλληλες δραστηριότητες που θα αξιοποιήσουν τα αγαθά και τη φυσική περιουσία αυτού του τόπου, θα αποζημιώσουν ολιστικά την τριαθλητική οικογένεια. Η απόφαση για μετακόμιση της μεγαλύτερης τριαθλητικής διοργάνωσης αποδεικνύεται στην πράξη ότι ήταν πέρα για πέρα σωστή, δεδομένου ότι οι εγγραφές όχι μόνο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αλλά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την πρώτη μέρα «έτρεχε» μια προσφορά με μειωμένο κόστος συμμετοχής, ενώ από εδώ και στο εξής η τιμή θα είναι κανονική. Με βάση τη ζήτηση, πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι θα σπάσει το ρεκόρ συμμετοχής στη διοργάνωση. Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται από 250 ευρώ και φτάνει στα 430 ευρώ αναλόγως την κατηγορία που θα επιλέξει ο συμμετέχων.

Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια στη Χαβάη. Σήμερα, έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία διοργάνωση τριάθλου παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 55 χώρες. Διαθέτει πιστό κοινό με περισσότερους από 1.000.000 ενεργούς αθλητές και 5.500.000 θεατές σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη κάθε χρόνο διεξάγονται 42 διοργανώσεις Iron Man, με περισσότερες από 105.000 συμμετοχές με σταθερή ετήσια αύξηση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλητική πλατφόρμα συμμετοχών στον κόσμο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τρίαθλο