fbpx

Ανασκόπηση Τοξοβολία 2022

Ανασκόπηση Τοξοβολία 2022

Μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες για την ελληνική τοξοβολία και τους σύγχρονους «Ρομπέν των Δασών», ήταν το 2022 που μας… εγκαταλείπει σε λίγες ώρες.

Διέπρεψαν οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

Σε διεθνές επίπεδο, η Μαρία Νασούλα εξασφάλισε την παρουσία της, στα European Game 2023, στην κατηγορία των γυναικών Ολυμπιακού Τόξου, μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθληματος που φιλοξενήθηκε στο Μόναχο. Κάρτα συμμετοχής για τα European Games 2023 μέσω του Ευρωπαϊκού του Μονάχου, πήρε και η Ευαγγελία Ψάρρα, στην κατηγορία γυναικών Ολυμπιακού Τόξου.

Στους άνδρες, ο Δημήτρης-Κωνσταντίνος Δρακιώτης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι της Βουλγαρίας, στο Σύνθετο Τόξο, ενώ στην ίδια διοργάνωση, ο Αθανάσιος Κωστόπουλος, κατέκτησε την 4η θέση, στο Σύνθετο Τόξο.

Η τριάδα του Σύνθετου Τόξου των Ανδρών (Δρακιώτης, Κουμέρτας, Κωστόπουλος), κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι της Φιλιππούπολης, ενώ στο Ολυμπιακό Τόξο των Γυναικών, η Ανατολή Γκορίλα, Μαρία Νασούλα και Ευαγγελία Ψάρρα πήραν την 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν και την 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Φυσικά, παρών σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της ΕΟΤ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ήταν ο προπονητής, Αλέξανδρος Παμβουξόγλου.

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων πρωταθλημάτων

Στις εγχώριες διοργανώσεις, η Αναστασία Τσακίρη του ΣΟ Ελευσίνας επικράτησε της Κατερίνας Ορφανίδου από τον ΓΑΣ Χολαργού με 141-138, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, στο Σύνθετο Τόξο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τοξοβολίας Ανοιχτού Χώρου Ανδρών-Γυναικών.

Στους άνδρες, στην πρώτη θέση έφτασε ο Αλέξανδρος Καραγεωργίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 10-11/12, στην κατηγορία του Ολυμπιακού Τόξου Ανδρών, στην Χαλκίδα.

Στο Ολυμπιακό Τόξο την πρώτη θέση κατέκτησε η Λήδα Νάνου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 10-11/12, ενώ στο ομαδικό την πρώτη θέση κατέκτησαν ο Αλέξανδρος Καλίτσης και η Ελισάβετ Βαρέλη.

Στην κατηγορία του Σύνθετου Τόξου Ανδρών-Γυναικών, την πρώτη θέση κατέκτησαν οι Ιωάννης ΖαντιώτηςΧατζούδας και Αικατερίνη Ορφανίδου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας, ενώ τέλος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας ΚΧ, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Δημήτριος-Κωνσταντίνος Δρακιώτης.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τοξοβολίας Ανοιχτού Χώρου Ανδρών, ο Νικόλαος – Δημήτριος Δρακιώτης του ΑΣΠ Προμηθέας επικράτησε του Σταύρου Κουμέρτα (ΑΣΗ Εκήβολος) με 144-141, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, στο Σύνθετο Τόξο. 

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, Η Δήμητρα Παπαδοπούλου του ΑΟΤ Αχαιοί επικράτησε της Σοφίας – Θεοδώρας Χαλκιοπούλου Δασκαλάκη από τον ΓΑΣ Κατερίνης «Ο Αρχέλαος» με 6-4, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, στο Ολυμπιακό Τόξο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τοξοβολίας Ανοιχτού Χώρου Ανδρών-Γυναικών.

Τέλος, ο Δημήτρης Δρακιώτης ήταν ο μεγάλος νικητής στο Σύνθετο Τόξο του Αγώνα Ανοιχτού Χώρου Α’ Κατηγορίας που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 27/8. Να σημειωθεί ότι δεν πραγματοποιήθηκαν κόντρες και οι νικητές προέκυψαν από τους προκριματικούς γύρους, ενώ η Κατερίνα Ορφανίδου ήταν αυτή που ξεχώρισε στον Αγώνα Ανοιχτού Χώρου Α’ Κατηγορίας στο Σύνθετο Τόξο Γυναικών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τοξοβολία