fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο: Τους τέσσερις τίτλους έφτασε ο Κιμ Βουτζίν (vid)

Παγκόσμιο κύπελλο: Τους τέσσερις τίτλους έφτασε ο Κιμ Βουτζίν (vid)

Ο Κιμ Βουτζίν από τη Νότια Κορέα έφτασε τους τέσσερις τίτλους σε τελικούς παγκοσμίου κυπέλλου Ολυμπιακό τόξου στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην Τλασκάλα του Μεξικού.

 Ο 30χρονος Νοτιοκορεάτης έχασε το μέγιστο σκορ μόλις μία φορά στα πρώτα δύο ματς φτάνοντας στο μεγάλο τελικό απέναντι στον Ισπανό Μιγκέλ Αλβαρίνο Γκαρθία, τον οποίο νίκησε στα τέσσερα σετ με 7-1. Ο νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη μετρά πλέον τέσσερις τίτλους, με τον πρώτο το 2018, ενώ έχει και δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 «Είμαι πολύ χαρούμενος που αντιμετώπισα τους οκτώ από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου», είπε ο νικητής. «Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση σήμερα και το ματς εξελίχθηκε θετικά. Πέρασαν τρία χρόνια από την τελευταία μου παρουσία σε τελικούς παγκοσμίου κυπέλλου και είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη».

 Ο Αλβαρίνο εμφανίστηκε σε τελικούς παγκοσμίου κυπέλλου για πρώτη φορά από τη νίκη του το 2015, πάλι σε μεξικανικό έδαφος στη διοργάνωση που τότε είχε διεξαχθεί στην πόλη του Μεξικού. Ο κάτοχος του τίτλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου της περασμένης χρονιάς, ο Μετέ Γκαζόζ από τη Τουρκία, πήρε νέο χάλκινο μετάλλιο επικρατώντας στο μικρό τελικό του Νοτιοκορεάτη Κιμ Γιε Ντέοκ με 6-4 στα πέντε σετ.

https://www.youtube.com/watch?v=1bQ0wuWK-Qw&ab_channel=OlympicArchery
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τοξοβολία