fbpx

Παγκόσμιο (Α/Γ): Ακυρώθηκαν τα αποτελέσματα του Σαφ στη Γουατεμάλα

Παγκόσμιο (Α/Γ): Ακυρώθηκαν τα αποτελέσματα του Σαφ στη Γουατεμάλα

 Ο Αμερικανός αθλητής της τοξοβολίας Κρις Σαφ έμαθε ότι τα αποτελέσματα που είχε σημειώσει στη Γουατεμάλα για το παγκόσμιο κύπελλο του 2021 δεν μετρούν καθώς απέτυχε να περάσει με επιτυχία έλεγχο ντόπινγκ, ωστόσο δεν αντιμετωπίζει άλλη ποινή.

 Ο Σαφ κατάφερε να αποδείξει, προς ικανοποίηση της διεθνούς επιτροπής ελέγχων, ότι η μπολντερόνη που βρέθηκε στον οργανισμό του οφειλόταν στην  κατανάλωση μολυσμένου κρέατος, αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα υπάρχει άλλη ποινή πέρα από την ακύρωση των αποτελεσμάτων του στον συγκεκριμένο σταθμό του παγκοσμίου κυπέλλου της σεζόν.

 Η μπολντερόνη είναι ένα απαγορευμένο στεροειδές το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην εκτροφή βοοειδών στη Λατινική Αμερική, με τη Γουατεμάλα να είναι μία από τις τρεις χώρες στη λίστα της παγκόσμιας επιτροπής καταπολέμησης του ντόπινγκ που παρουσιάζει υψηλό κίνδυνο για μολυσμένο κρέας. Στον αγώνα που έγινε εκεί ο Σαφ είχε πάρει την τρίτη θέση στο σύνθετο τόξο με την απόφαση να δίνει το χάλκινο μετάλλιο στον Σλοβάκο Γιόζεφ Μποσάνσκι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τοξοβολία