fbpx

Παγκόσμιο 3D: Οι 24 που ανέβηκαν στο βάθρο – Οι πρώτοι νικητές μεικτών ομάδων

Παγκόσμιο 3D: Οι 24 που ανέβηκαν στο βάθρο – Οι πρώτοι νικητές μεικτών ομάδων

Στο Τέρνι της Ιταλίας διεξάγεται από τις 4-10 Σεπτεμβρίου το παγκόσμιο πρωτάθλημα τοξοβολίας 3D.

Για πρώτη φορά διοργανώθηκαν αγωνίσματα μεικτών ομάδων αντρών και γυναικών στις τέσσερις (4) κυριότερες κατηγορίες (longbow, traditional, barebow, compound).

Η διοργανώτρια Ιταλία είχε την τιμητική της, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία compound με τους  Ιρένε Φρανκίνι και Μάρκο Μπρούνο, νικώντας στον τελικό την Αυστρία των Ίνγκριντ Ρονάκερ και Νίκο Βιένερ  με 84-80. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλία (Μιλέν Μπουτλέ, Ρεμί Αλμπανέζ)  επικρατώντας της Δανίας (Κιρστίν Κλάουσεν και Στιγκ Άντερσεν) με 85-82.

Στην κατηγορία lonbow , το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία (Ενκάρνα Γκαρίδο και Χάιρο Φερνάντεζ) κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό την Ιταλία των Τζούλια Μπαρμπάρο και Τζουλιάνο Φαλέτι με 71-63. Χάλκινο μετάλλιο για τους Αυστριακούς Γιοχάνα Πίτσμαν και Άλφρεντ Μουλμπέργκερ που επικράτησαν 66-61 των Αργεντινών Μαρτίνα Νοάλε και Γκιγιέρμο Λόπεζ  στον μικρό τελικό.

Στην κατηγορία barebow, παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Σουηδοί Στίνε Άσελ και Φρέντρικ Λούντμαρκ που νίκησαν στον τελικό τους Γάλλους Σάρλοτ Πίρς και Ντέιβιντ Τζάκσον με 79-72. Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Ιταλία (Σίνθια Νοζίλια και Τζουσέπε Σειμάντι) στον μικρό τελικό έναντι των Η.Π.Α (Φον Ζιράρ και Ντάνιελ Κόλομ).

Τέλος ,στην κατηγορία traditional, την πρώτη θέση κατέλαβε η Αυστρία των Κλαούντια Βαινμπέργκερ και Κλάους Γκρουνστέιντλ επικρατώντας της Ισπανίας των Μόντσε Βάσκο και Κάρλος Ρούμπιο με 70-64, ενώ η Ιταλία (Σαμπρίνα Βανίνι και Σόρια Βέντελε)κέρδισε με 69-64 την Μ.Βρετανία (Σάρα Μόντειθ και Τζεντ Κάλεν) στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τοξοβολία