fbpx

Ντόχα: Διατήρησε τα σκήπτρα της η Σφιόντεκ για τρίτη σερί χρονιά (video)

Η Σφιόντεκ πρωταθλήτρια στη Ντόχα

H Ίγκα Σφιόντεκ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επιστροφή στο πρώτο σετ, και με ξεκάθαρη υπεροχή στην επανάληψη επικράτησε της Έλενα Ριμπάκινα με 7-6(8), 6-2. Έτσι, μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ, κατέκτησαν τον τίτλο στο Qatar Open για τρίτη σερί χρονιά!

Η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε τους 18 τίτλους στην καριέρας της, αλλά και στον πρώτο για το 2024. πρώτο φετινό. Στο πρώτο σκέλος του τελικού είχε μόλις 49% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (21/43) και ούσα πίσω με 4-1 από την Ριμπάκινα.

Η Καζάκα σέρβιρε για το 5-1, ωστόσο από εκεί και πέρα ξεκίνησε η αντεπίθεση της 22χρονης Πολωνής. Με 2 break και 2 hold πέρασε μπροστά, στη συνέχεια η Ριμπάκινα έφτασε σε νέο hold και break κάνοντας το 6-5, όμως και πάλι η Σφιόντεκ ισοφάρισε, στέλνοντας το σετ στο tie-break.

Εκεί η Σφιόντεκ προηγήθηκε με 4-2 και 6-4, αλλά η Ριμπάκινα με 3 σερί πόντους έφτασε πρώτη σε SP (7-6). Η Πολωνή ωστόσο κατέκτησε 4/5 από τους τελευταίους πόντους, και πήρε προβάδισμα τίτλου (7-6(8). Με σαφέστατη βελτιωμένη εικόνα στην επανάληψη, καθάρισε το ματς και θριάμβευσε (6-2).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις