fbpx

Άμπου Ντάμπι: Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη (video)

Η Σάκκαρη στο Άμπου Ντάμπι

Αγνώριστη, και μακριά από τον καλό της εαυτό, εμφανίστηκε η Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο Mubadala Abu Dhabi Open. Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 6-2, 6-1 από τη Σοράνα Κιρστέα, μετά από μία ώρα και 16 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ, και αποκλείστηκε πρόωρα.

Στην επιστροφή της στη δράση μετά το Australian Open, η No. 9 του κόσμου δεν είχε την απόδοση που θα ήθελε, και έμεινε εκτός δεύτερου γύρου στη WTA 500 διοργάνωση. Έχασε παράλληλα μια καλή ευκαιρία να αναρριχηθεί και στα WTA Rankings, μιας και δεν είχε βαθμούς να υπερασπιστεί.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της 33χρονης Ρουμάνας σε τέσσερις αναμετρήσεις τους (3-1). Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια την είχε κερδίσει το περασμένο καλοκαίρι στο Σινσινάτι, αλλά σήμερα δε μπόρεσε να ακολουθήσει στους ρυθμούς της, και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας στο Άμπου Ντάμπι.

Για να φτάσει στην επικράτηση, ξεκίνησε αρχικά με ένα σερί 4-0 στο πρώτο σετ, κάνοντας στο ενδιάμεσο back to back break στη Σάκκαρη. Μείωσε η Μαρία με hold, με love service game η Κιρστέα έκανε το 5-1, και στη συνέχεια χρειάστηκε 7(!) SP για να κλείσει το πρώτο μέρος (6-2).

Στην επανάληψη η Ρουμάνα έκανε νέο break με το “καλησπέρα”, και με άνετο hold αύξησε τη διαφορά (2-0). Έχασε διπλό BP η Μαρία για να ισοφαρίσει στο τέταρτο game (3-1), ενώ μετά από 5 προσπάθειες η Κιρστέα της έσπασε το σερβίς της στη συνέχεια, για να βάλει το ματς στην τελική του ευθεία (4-1).

Νέο χαμένο BP της Σάκκαρη, που δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς σ’ εκείνο το σημείο (5-1), και στο έβδομο game γράφτηκε ο επίλογος του αγώνα, με τη Ρουμάνα να φτάνει σε διπλό MP και με τη δεύτερη ευκαιρία να παίρνει τη νίκη (6-1).

Στα προημιτελικά θα συναντήσει την Ντάρια Κασάτκινα, που νωρίτερα επικράτησε της Άσλεϊ Κρούγκερ με 6-3, 7-5, για να δώσε συνέχεια στις προσπάθειές της. Αντίθετα η Σάκκαρη θα ξεκινήσει την προετοιμασία για το πρώτο 1000άρι της σεζόν στη Ντόχα, που θα γίνει το διάστημα 12-18/2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις