fbpx

WTA Rankings: Θα υποχωρήσει μία θέση η Σάκκαρη (pic)

Η Σάκκαρη στο Australian Open

Μία θέση θα υποχωρήσει η Μαρία Σάκκαρη στα ανανεωμένα WTA Rankings, μετά την πρόκριση της Κίνγουεν Ζενγκ στον τελικό του Australian Open. Η 28χρονη Ελληνίδα θα πέσει στο No. 9 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η νέα φιναλίστ της Μελβούρνης θα ανέβει στο No. 7, μετά από άλμα 8 θέσεων!

Η Σάκκαρη αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο του «Happy Slam» και ως εκ τούτου θα της αφαιρεθούν 60 βαθμοί, μιας και πέρυσι είχε φτάσει ως τις «32» καλύτερες. Παρόλα αυτά, θα παραμείνει στην κορυφαία 10άδα, καθώς δεν έχει απομείνει στη διοργάνωση κάποια τενίστρια που να την “απειλεί” στην κατάταξη.

Από την άλλη, η 21χρονη Κινέζα διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, σε περίπτωση που επικρατήσει στον τελικό της Αρίνα Σαμπαλένκα. Αν επιβληθεί της περσινής πρωταθλήτριας, τότε θα προσθέσει άλλους 635 βαθμούς, θα πάει στους 4.585, και θα προσπεράσει την Ονς Ζαμπέρ ανεβαίνοντας στο No. 6.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις του Top-10, ακόμα και αν η Σαμπαλένκα υπερασπιστεί τον τίτλο της στον τελικό του Σαββάτου (27/1), δε θα προσπεράσει την Ίγκα Σφιόντεκ βαθμολογικά. Από το No. 3 ως το No. 5 οι θέσεις θα παραμείνουν ως έχει, στο No. 8 βρίσκεται πλέον η Μαρκέτα Βοντρούσοβα, και τη 10άδα κλείνει η Καρολίνα Μούχοβα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις