fbpx

Australian Open: Πρώτος Grand Slam τελικός για την Ζενγκ (video)

Η Ζενγκ στον τελικό του Australian Open

Έκτη διαδοχική νίκη και πρόκριση στον τελικό του Australian Open για την Κινγουέν Ζενγκ, που επικράτησε της Νταγιάνα Γιαστρέμσκα με 6-4, 6-4. Μετά από μία ώρα και 42 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena, η 21χρονη Κινέζα κατάφερε να νικήσει καθαρά, και να εξασφαλίσει το πρώτο ματς τίτλου της καριέρας της σε Grand Slam.

Απέναντί της είχε τη μαχητική Ουκρανή, που αγωνίστηκε 9 φορές στο Melbourne Park, μιας και προερχόταν από τα προκριματικά της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά η Ζενγκ δε σταμάτησε τη νικηφόρα πορεία της, και έχοντας χάσει μόλις 3(!) σετ μέχρι σήμερα θα αναμετρηθεί με την Αρίνα Σαμπαλένκα για τον πρώτο Major τίτλο της χρονιάς.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως η Ζενγκ έγινε η δεύτερη νεότερη Ασιάτισσα που καταφέρνει να φτάσει σε παρθενικό τελικό ενός Slam (σε ηλικία 21 ετών και 106 ημερών), μετά τη Ναόμι Οσάκα (20 ετών και 325 ημερών). Είναι επίσης και η πρώτη Κινέζα μετά από 10 χρόνια, που αγωνίστηκε σε ημιτελικά ενός Slam, όταν το 2014 η Να Λι είχε κατακτήσει το Australian Open.

Αναφορικά με τον αγώνα, η Κινέζα ολοκλήρωσε τις ενέργειές της στον ημιτελικό με 15 winners και τέσσερις άσους, ενώ υπέπεσε σε 19 αβίαστα και 3 διπλά λάθη. Κέρδισε το 76% των πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς (28/37), το 50% στο δεύτερο (15/30), έσβησε τα 8/10 BP της Ουκρανής, ενώ από την πλευρά της εκμεταλλεύτηκε 4/11 ευκαιρίες για break.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις