fbpx

Australian Open: Στα ημιτελικά της Μελβούρνης Σαμπαλένκα και Γκοφ (videos)

Η Αρίνα Σαμπαλένκα στο Australian Open

Συνέχισαν τη νικηφόρα πορεία τους και στα προημιτελικά του Australian Open, οι Αρίνα Σαμπαλένκα και Κόκο Γκοφ, για να προκριθούν στα ημιτελικά της Μελβούρνης.

H Σαμπαλένκα κέρδισε εύκολα και την Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα με 6-2, 6-3 σε 71 λεπτά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στις “4” του Australian Open για 2η σερί χρονιά, σημειώνοντας παράλληλα την 12η συνεχόμενη νίκη της στο τουρνουά.

Με αυτήν τη νίκη η Λευκορωσίδα έγινε η μόλις 6η παίκτρια, που καταφέρνει να βρεθεί σε ημιτελική φάση για 6ο συνεχόμενο Grand Slam μετά τις Κρις Έβερτ, Στέφι Γκραφ, Μόνικα Σέλες, Μαρτίνα Χίνγκις και φυσικά Σερίνα Γουίλιαμς.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Νο2 του κόσμου έκλεισε το ματς με 4 άσους (2 αβίαστα λάθη), κερδίζοντας το 72% των πόντων πίσω από το πρώτο service (18/25) και 53% στο δεύτερο (8/15), σταμάτησε στους 20 winners (μόλις 6 η Κρεϊτσίκοβα) και στα 13 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 6 από τις 9 ευκαιρίες της για break.

Στα ημιτελικά η Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει την Κόκο Γκοφ, η οποία κέρδισε νωρίτερα την Μάρτα Κόστιουκ με 7-6(6), 6-7(3), 6-2 παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά της Μελβούρνης για 1η φορά στην καριέρα της, σημειώνοντας τη 10η σερί φετινή της νίκη, αλλά και την 12η συνεχόμενη σε Grand Slam.

Με αυτή τη νίκη η Γκοφ, έγινε η μόλις 2η Αμερικανίδα που φτάνει τις 49 νίκες σε Grand Slam πριν κλείσει τα 20 με την Τζένιφερ Καπριάτι να ειναι στην κορυφή της σχετικής λίστας (50), αλλά και η 2η έφηβη (από το 2000) που φτάνει τις 10 σερί νίκες στην έναρξη της σεζόν, μετά από τις 13 σερί που είχε σημειώσει το 2001 η Ζαστίν Ενάν

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις