fbpx

Australian Open: Στους “8” της Μελβούρνης Ρούμπλεφ και Σίνερ (videos)

Αντρέι Ρούμπλεφ

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ και ο Γιάνικ Σίνερ πέρασαν νικηφόρα από τη φάση των “16” και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Australian Open.

O Ρούμπλεφ αν και έμεινε πίσω με 2-1 σετ κατάφερε να λυγίσει τον Άλεξ ντε Μινόρ με 6-4, 6-7(5), 6-7(4), 6-3, 6-0 μετά από 4 ώρες και 14 λεπτά εξασφασλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά στη Μελβούρνη για 3η φορά στην καριέρα του.

Επιπλέον, με αυτή τη νίκη του ο Ρώσος θα κρατήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά εντός Top-10 με τον Έλληνα τενίστα να υποχωρεί στο Νο10 του κόσμου.

Για τον Ρούμπλεφ αυτή θα είναι η 10η φορά που θα συμμετάσχει σε προημιτελική φάση Grand Slam και θέλει να πάρει την πρώτη του νίκη σε προημιτελικό Grand Slam, αφού μετρά 9 ήττες σε ισάριθμους αγώνες. 

Ο Ρώσος μπορεί να είχε μόλις 67% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (72/107), όμως αυτό δεν το εμπόδισε να σβήσει τα 13/16 break-points του ντε Μινόρ, την ίδια ώρα που ο Ρούμπλεφ εκμεταλλεύτηκε τις 8 από τις 13 ευκαρίες για break. 

Στα προημιτελικά ο Ρούμπλεφ θα αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ, ο οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα κέρδισε τον περσινό ημιφιναλίστ Κάρεν Χατσάνοφ με 6-4, 7-5, 6-3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 22χρονος Ιταλός τενίστας είναι ο μοναδικός του ανδρικού ταμπλό που δεν έχει χάσει ακόμη σετ στη διοργάνωση.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, σέρβιρε εξαιρετικά, κερδίζοντας το 79% των πόντων του στο 1ο σερβίς και το 58% στο 2ο, πετυχαίνοντας πέντε breaks στο σερβίς του Χατσάνοφ, έναντι ενός του Ρώσου.

Παράλληλα, ο Σίνερ τελείωσε το ματς με 49 winners έναντι 27 του αντιπάλου του ενώ είχε και 34 αβίαστα λάθη (29 ο Χατσάνοφ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις