fbpx

Australian Open: Στους «16» ο ασταμάτητος Τσιτσιπάς (videos)

Ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Δεν έχασε ούτε σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Λούκα Βαν Άσε, και τον κέρδισε με 6-3, 6-0, 6-4, μέσα σε 2 ώρες και 3 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας ήταν κυρίαρχος καθ’ όλη τη διάρκειά του, και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

Αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Στέφανου ως τώρα στη Μελβούρνη, που πέτυχε την πρώτη του straight sets νίκη, και σίγουρα “χτίζει” αυτοπεποίθηση για τη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης. Είναι η τέταρτη φορά που φτάνει στους «16», και κερδίζει για 24η φορά στο Melbourne Park (24-6).

Ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 36 winners και 12 άσους, υπέπεσε σε 21 αβίαστα λάθη (κανένα διπλό σφάλμα), και πήρε πολλά από το πρώτο του σερβίς, μετρώντας 75% σε κερδισμένους πόντους. Μετουσίωσε σε break 6/8 ευκαιρίες του, και συνάμα “έσβησε” 8/9 του 19χρονου Γάλλου αντιπάλου του.

Στον τέταρτο γύρο θα συναντήσει τον Τέιλορ Φριτς, σ’ ένα ματς με σημαντικό-βαθμολογικό κίνητρο για τα ATP Rankings. Ο Αμερικανός επιβλήθηκε του Φαμπιάν Μαροζάν με 3-6, 6-4, 6-2, 6-2, και θα αναμετρηθεί με τον Στέφανο, με μια θέση για τα προημιτελικά του «Happy Slam» να διακυβεύεται.

Το ματς:

Αναφορικά με την εξέλιξη του αγώνα, με το “καλημέρα” ο Τσιτσιπάς ήρθε αντιμέτωπος με διπλό BP του Βαν Άσε, όμως κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του (1-0). Στη συνέχεια διεκδίκησε ο ίδιος το break, αλλά ούτε αυτός εκμεταλλεύτηκε την πρώτη στιγμή του και έτσι το σκορ παρέμεινε ισόπαλο (1-1).

Μέχρι το 5ο game δεν άλλαξε κάτι στις ισορροπίες του αγώνα, με τον Στέφανο να διατηρεί το ισχνό του προβάδισμα (3-2), και στο αμέσως επόμενο να φτάνει σε διπλό BP για να πραγματοποιήσει την πρώτη του “παραβίαση” (4-2). Με καλό ρυθμό ως το φινάλε το πρώτου μέρους έκανε το 1-0 (6-3).

Στο δεύτερο σετ τα έκανε όλα άψογα ο Έλληνας πρωταθλητής. Ξεκίνησε με break (1-0), και μετέπειτα επέστρεψε από το 0-40 στο σερβίς του για να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας (2-0). Με νέο break στο 3ο game απλοποίησε κι’ άλλο την κατάσταση, και δίχως να επιτρέψει άλλες απειλές έφτασε στο 4-0.

Στα τελευταία δύο games χάρισε μόλις έναν(!) πόντο στον No. 79 του κόσμου, και έχοντας επιβάλλει εξ’ ολοκλήρου το ρυθμό του τέλειωσε το δεύτερο μέρος με bagel (6-0). Σ’ εκείνο το σημείο η ψυχολογία του Στέφανου ήταν στα ύψη, και το κοινό του ζητούσε να “καθαρίσει” το ματς στο τρίτο σετ!

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της αναμέτρησης ήταν η σειρά του Βαν Άσε να βρει χώρους στη Rod Laver Arena, και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Άρχισε με hold τις προσπάθειές του (1-0), βρήκε break μετά από διπλό BP (2-0), και με νέο service game είχε αποκτήσει απόσταση ασφαλείας (3-0).

Ο Τσιτσιπάς όμως δεν του επέτρεψε να διευρύνει το προβάδισμά του, καθώς με love service game και άμεσο break ψαλίδισε τη διαφορά (3-2), και τελικά ισοφάρισε μ’ ένα μεγάλο hold στο 6ο game (3-3). Έκτο και τελευταίο break για τον No. 7 του ταμπλό, που με σωστή διαχείριση έκλεισε το ματς (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις