fbpx

Τσιτσιπάς: «Χαρούμενος που έδειξα το μαχητικό μου πνεύμα» (video)

Ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Ιδανική πρεμιέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open, που επικράτησε με 4-6, 6-1, 6-1, 6-3 του Ζιζού Μπεργκς στη Rod Laver Arena. Ο 25χρονος Έλληνας μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για την πρώτη του φετινή νίκη στη Μελβούρνη, ενώ αναγνώρισε και την προσπάθεια του αντιπάλου του.

«Ήταν απρόσμενο, περίμενα τον Ματέο. Τέτοιες καταστάσεις μπορούν να γίνουν επικίνδυνες, όταν προετοιμάζεσαι μέρες για να αντιμετωπίσεις έναν συγκεκριμένο παίκτη. Ο Ζιζού έκανε πολύ καλή δουλειά σήμερα στο να το κάνει όσο πιο δύσκολο γινόταν για μένα.

Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήμουν αποφασιστικός και κατάφερα από το δεύτερο σετ να τον κάνω να τρέξει. Μετά το πρώτο σετ βρήκα το παιχνίδι μου, και είμαι χαρούμενος που έδειξα το μαχητικό μου πνεύμα στο κορτ».

Για το πρώτο του break στο ματς, αλλά και για τον τρόπο που ήρθε, είπε: «Δεν θυμάμαι ακριβώς το σκορ, αλλά ένιωσα πως πίεζα τον αντίπαλό μου στα όριά του σ’ αυτά τα 3 τελευταία σετ. Έβαζα μέσα τις επιστροφές και πίεζα όσο περισσότερο μπορούσα.

Ήταν τρομερός αυτός ο πόντος. Δε ξέρω καν πως τον έβγαλα! Όταν είδα το underspin σκέφτηκα πως αυτό ήταν, θα έπρεπε να σκέφτομαι ήδη τον επόμενο πόντο, όμως δεν ήθελα να τον παρατήσω και τελικά αυτή η στιγμή άλλαξε το ματς».

Για τη διαφορετική στάση του σώματός του στο σερβίς, είπε: «Είναι κάτι στο οποίο δουλεύω αρκετά. Πολλοί παίκτες ακολουθούν αυτή την τεχνική στο σερβίς, ο Σίνερ, o Ζβέρεφ, όλοι τους είναι πολύ καλοί σέρβερς. Το δοκίμασα αυτό σήμερα, αλλά δε δούλεψε ιδιαίτερα στο πρώτο σετ.

Έχασα πολλά συνεχόμενα πρώτα σερβίς, ένιωσα κάποια στιγμή σήμερα πως είχα το χειρότερο ποσοστό σε πρώτα σερβίς στην καριέρα μου! Βρήκα όμως το ρυθμό μου μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου σετ, και αυτόματα το παιχνίδι μου αναβαθμίστηκε».

Για την επιστροφή του στη Rod Laver Arena, είπε: «Είναι ένα σπουδαίο γήπεδο, ένα από τα εντυπωσιακότερα που έχω παίξει σε όλη την καριέρα μου. Υπάρχει μια ωραία ισορροπία με το να είναι στην πόλη και να έχουμε ζεστό κοινό, ανθρώπους που αγαπούν το τένις. Το αυστραλιανό καλοκαίρι δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο κομμάτι της σεζόν, μου αρέσει πολύ να είμαι εδώ».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις