fbpx

Australian Open: Νίκη με ανατροπή για τον Τσιτσιπά στην πρεμιέρα (videos)

Ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Επέστρεψε από χαμένο σετ και νίκησε στην πρεμιέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ξεκινώντας ιδανικά τις προσπάθειές του στο φετινό Australian Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 4-6, 6-1, 6-1, 6-3 του Ζιζού Μπεργκς, μετά από 2 ώρες και 59 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena.

Αυτή είναι η 24η νίκη του Τσιτσιπά στο «Happy Slam», που στοχεύει σε μία ακόμα μεγάλη πορεία, ώστε να καλύψει και τους βαθμούς υπεράσπισής του. Έχει φτάσει 2 φορές ως τα ημιτελικά και πέρυσι ήταν φιναλίστ της διοργάνωσης, χάνοντας καθαρά στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Παράλληλα, εξασφαλίζει για έκτη διαδοχική φορά στην καριέρα του την πρόκριση για το δεύτερο γύρο, και εκεί γνωρίζει ότι σίγουρα θα αντιμετωπίσει Αυστραλό. Αυτή την ώρα αναμετρώνται στο Court 3 οι Αλεξάντερ Βούκιτς και Τζόρνταν Τόμπσον, στην πρεμιέρα τους στο κυρίως ταμπλό.

Αναφορικά με την εξέλιξη του αγώνα, ο No. 7 του κόσμου ξεκίνησε νωθρά, σε αντίθεση με τον lucky loser των προκριματικών που έπαιζε εξαιρετικά. Εκμεταλλευόταν κάθε διαθέσιμη γωνία του δικού του μισού στο κορτ, και με 22 winners έναντι των 7 του Στέφανου κατάφερε να βάλει…. φωτιά στο ματς.

Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους ως το 10ο game, με τον 24χρονο Βέλγο να διατηρεί ακμαίες τις πιθανότητές του για το σετ (5-5). Στο αμέσως επόμενο βρήκε break μετά από διπλό BP σε βάρος του Τσιτσιπά, και στο φινάλε έσωσε 3(!) BP του Έλληνα τενίστα για να πάρει το προβάδισμα (7-5).

Από εκείνο το σημείο, όμως, και μετά άλλαξε ολοκληρωτικά η εικόνα του αγώνα, καθώς επέστρεψε στο κορτ ένας… αποφασισμένος για την ανατροπή Τσιτσιπάς. Ξεκίνησε με 3-0 στην έναρξη της επανάληψης, μείωσε προσωρινά με hold ο Μπεργκς, και με νέο σερί ισοφάρισε το παιχνίδι (6-1).

Ίδια εικόνα είχε και το τρίτο σετ, με τον Στέφανο να μπαίνει εξίσου δυναμικά και να βρίσκεται μπροστά με 4-0, έπειτα από back to back break. Μ’ ένα ακόμα service game ο Βέλγος μείωσε παροδικά την απόσταση, αλλά με hold και νέο break ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε το come back (6-1).

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ κανείς δεν αντιμετώπισε κινδύνους στο σερβίς του μέχρι το 3ο game, για να πετύχει στο αμέσως επόμενο ένα ακόμα break ο Τσιτσιπάς (3-1). Με εύκολο hold αύξησε το δείκτη της διαφοράς, και με νέο break “κλείδωσε” τη νίκη (5-1).

Το love service game του Μπεργκς στο 7ο game δεν είχε καμία σημασία, μιας και στο αμέσως επόμενο ο Στέφανος έφτασε σε διπλό MP, και πανηγύρισε τη νίκη στο “Home Slam” του (6-3). Μια πειστική εμφάνιση από τον ίδιο, που γύρισε το διακόπτη μετά το χαμένο πρώτο σετ και κέρδισε δίκαια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις