fbpx

Australian Open: Με Τόμπσον ο Τσιτσιπάς στο δεύτερο γύρο

Ο Τσιτσιπάς με τον Τόμπσον στο Indian Wells

Έμαθε τον επόμενο αντίπαλό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για το δεύτερο γύρο του Australian Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον 29χρονο Αυστραλό, Τζόρνταν Τόμπσον, που επικράτησε του με 3-6, 7-6(3), 6-2, 3-6, 6-4 του συμπατριώτη του, Αλεξάνταρ Βούκιτς.

Σ’ ένα από τα πιο χορταστικά ματς της πρεμιέρας, που διήρκησε 4(!) ώρες και 8 λεπτά, ο No. 47 του κόσμου κατάφερε να γυρίσει από χαμένο σετ, και να πάρει το δραματικό decider. Είναι η τέταρτη φορά που προκρίνεται στους «64» της Μελβούρνης, ενώ δεν έχει φτάσει ποτέ στον τρίτο γύρο.

Για να φτάσει στη νίκη, ο Τόμπσον χρειάστηκε 54 winners, 18 άσους, και 66% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς. Έσβησε 12/15 BP του 27χρονου Αυστραλού αντιπάλου του, και ο ίδιος μετουσίωσε σε break τις τέσσερις από τις 12 ευκαιρίες του.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα αναμετρηθούν στο κορτ Τσιτσιπάς και Τόμπσον. Ο No. 7 του κόσμου έχει το πάνω χέρι στα παιχνίδια τους μετρώντας 2 νίκες σε Ουάσινγκτον (2019) και Wimbledon (2022), όμως ο Αυστραλός επικράτησε στο τελευταίο τους στο Indian Wells (2023).

Αναμένεται ένα μεγάλο παιχνίδι στη Rod Laver Arena, ανάμεσα σε έναν “γηπεδούχο” και έναν ιδιαιτέρως αγαπητό στο αυστραλιανό κοινό. Ο αγώνας θα γίνει πιθανότατα την Τετάρτη, χωρίς να έχει οριστεί ακόμα η ώρα διεξαγωγής του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις