fbpx

Australian Open: Πρεμιέρα με άνετη νίκη για τη Σάκκαρη (videos)

Η Σάκκαρη στο United Cup

Με το δεξί ξεκίνησε η Μαρία Σάκκαρη τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Australian Open, αφού κέρδισε την Νάο Χιμπίνο με 6-4, 6-1 σε 71 λεπτά παιχνιδιού. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκαμψε την αντίσταση της αντίπαλης της στο πρώτο σετ, κυριάρχησε στο δεύτερο, και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο.

Ολοκλήρωσε το ματς με 18 winners, 4 άσους, 26 αβίαστα λάθη και 3 διπλά σφάλματα. Είχε 75% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς, υστέρησε στο δεύτερο (56%), και μετουσίωσε σε break 4/5 ευκαιρίες της. Την ίδια ώρα, κατάφερε να σβήσει 2/3 “απειλές” της No. 92 του κόσμου.

Αυτήν ήταν η πρώτη νίκη σε Grand Slam για τη Σάκκαρη μετά από ένα χρόνο ακριβώς, όταν είχε φτάσει ως τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης στη Μελβούρνη. Μετά είχε γνωρίσει τρεις πρόωρους αποκλεισμούς στις πρεμιέρες των major, και σήμερα έβαλε στοπ στο αρνητικό σερί.

Παράλληλα, πετυχαίνει την τρίτη διαδοχική νίκη της στα μονά μέσα στο 2024, και δείχνει από το United Cup και μετά πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Για έκτη φορά θα βρεθεί στις καλύτερες «64» της Αυστραλίας, ενώ αυτή είναι η δεύτερη επικράτησή της κόντρα στη Χιμπίνο.

Η πρώτη ήταν στο Australian Open του 2020, όταν την είχε νικήσει με 7-6(4), 6-4 για να προκριθεί στον τρίτο γύρο, ενώ από τότε η Μαρία τρέχει σερί (4-0) απέναντι σε Γιαπωνέζες τενίστριες. Η αρχή έγινε απέναντι στην Χιμπίνο, το 2021 κέρδισε την Ναόμι Οσάκα, και το 2023 νίκησε την Μισάκι Ντόι.

Στον επόμενο γύρο, η No. 8 του κόσμου θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ελίνα Αβανεσιάν, που επιβλήθηκε της Κινέζας, Ζουτσουάν Μπάι, με 4-6, 7-5, 6-2. Αυτή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση στο Tour, με την 21χρονη Ρωσίδα να κερδίζει για πρώτη φορά ματς στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις