fbpx

Το σήκωσε στην Αδελαΐδα η Οσταπένκο (video)

Η Οσταπένκο στην Αδελαΐδα

Mε τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την εβδομάδα της στην Αδελαΐδα η Γελένα Οσταπένκο. Επικράτησε της Ντάρια Κασάτκινα στον τελικό με 6-3, 6-2, μετά από 74 αγωνιστικά λεπτά, και στέφθηκε πρωταθλήτρια της WTA 500 διοργάνωσης.

Η 26χρονη Λετονή έφτασε στον 7ο τίτλο της καριέρας της στο WTA Tour, χάνοντας μόλις 2 σετ συνολικά στο Adelaide International, δείχνοντας έτσι πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στην αρχή της νέα σεζόν.

Στο πρώτο σετ η Οσταπένκο πήρε από νωρίς ασφαλές προβάδισμα, αφού ξεκίνησε με service game και break (2-0), αλλά η συνομήλική της Ρωσίδα κατάφερε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, επαναφέροντας τις ισορροπίες στον τελικό (2-2).

Η No. 10 του κόσμου (από τη Δευτέρα 15/1) ανέκτησε το μομέντουμ και πήρε διαφορά με ένα σερί κερδισμένων games, και break στο ενδιάμεσο (5-2), και δίχως νέες απειλές κατάφερε να κλείσει το σετ στο 9ο game, έπειτα από τριπλό SP (6-3).

Στο δεύτερο μέρος έθεσε από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη η Λετονή, αφού ξεκίνησε με break τις προσπάθειές της για τον τίτλο, ενώ στη συνέχεια έσωσε και BP της αντίπαλής της (2-0).

Στο 5ο game έσπασε εκ νέου το σερβίς της Κασάτκινα (4-1), η Ρωσίδα βρήκε απάντησε άμεσα, αλλά ούτε στο 7ο game κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της (5-2), και μετά από ένα μεγάλο hold, και 4(!) MP, η Οσταπένκο έγραψε τον επίλογο του ματς (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις