fbpx

Australian Open: Η καλή παράδοση της Σάκκαρη κόντρα σε Γιαπωνέζες (pic)

Η Σάκκαρη στην Αυστραλία

Έτοιμη για την πρεμιέρα της στο Australian Open είναι η Μαρία Σάκκαρη, που θα αντιμετωπίσει την Νάο Χιμπίνο τα ξημερώματα της Κυριακής (14/1). Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θέλει να επιστρέψει σε νίκες σε Grand Slam, μετά την περσινή διοργάνωση στη Μελβούρνη όπου έφτασε ως τον 3ο γύρο.

Με βάση την αγωνιστική της εικόνα στο United Cup, αλλά και την ανεβασμένη ψυχολογία της, η No. 8 του κόσμου πείθει με τις εμφανίσεις της πως μπορεί να κάνει κάτι αξιόλογο στην Αυστραλία, και το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει αύριο, απέναντι στη No. 92 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται στο κορτ οι δύο τενίστριες. Την έχει αντιμετωπίσει άλλη μία φορά στο WTA Tour, και μάλιστα για την ίδια διοργάνωση. Είχαν αναμετρηθεί για το δεύτερο γύρο του «Happy Slam» του 2020, και η Μαρία είχε επικρατήσει με 7-6(4), 6-4.

Σε γενικές γραμμές, η παράδοση της Σάκκαρη κόντρα σε Γιαπωνέζες τενίστριες είναι ιδιαίτερα θετική. Από το 2016 ως σήμερα, η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχει παίξει 11 φορές με Γιαπωνέζες σε επίπεδο Tour, και έχει κερδίσει τις 7. Αν υπολογίσουμε και τα ματς εκτός Tour, έχει κερδίσει 10/16.

Κόντρα στη Ναόμι Οσάκα έχει παίξει τα περισσότερα ματς (5 παιχνίδια), και την έχει νικήσει συνολικά 2 φορές. Αξίζει να αναφερθεί επίσης, πως αυτή την ώρα η Σάκκαρη μετράει τρεις διαδοχικές νίκες επί Γιαπωνέζων τενιστριών, και αύριο μπορεί να συνεχίσει το σερί.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις