fbpx

Australian Open: Δυνατή πρεμιέρα για Τσιτσιπά – Στο ίδιο μισό με Τζόκοβιτς και Σίνερ (pics)

Ο Τσιτσιπάς στο United Cup

Μία πολύ δυνατή πρεμιέρα περιμένει τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Μελβούρνη, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Australian Open. Ο περσινός φιναλίστ θα αντιμετωπίσει τον Ματέο Μπερετίνι στον πρώτο γύρο του «Happy Slam», με στόχο τη νίκη και την πρόκριση στους «64» καλύτερους.

Εφόσον ο Στέφανος επικρατήσει του 27χρονου Ιταλού για τέταρτη διαδοχική (και συνολική) φορά στο Tour, τότε στο δεύτερο γύρο θα συναντήσει έναν εκ των Αυστραλών Τζόρνταν Τόμπσον και Αλεκσάνταρ Βούκιτς. Στον τρίτο γύρο ενδέχεται να βρει απέναντί του τον Λορένζο Μουζέτι.

Αν έχει κάνει το 3/3, τότε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα απέχει μία νίκη μακριά από την 8άδα του πρώτου Grand Slam της χρονιάς. Για να βρεθεί εκεί, πιθανότατα θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αμερικανού, Τέιλορ Φριτζ, τον οποίο είχε κερδίσει στον ίδιο γύρο στη διοργάνωση του 2022.

Από εκεί και μετά αρχίζουν τα πιο δύσκολα για τον Τσιτσιπά. Αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, στα προημιτελικά της Μελβούρνης θα περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον οποίο αναμετρήθηκε πέρυσι στον τελικό. Η παράδοση είναι υπέρ του Σέρβου, που μετρά 11 νίκες σε 13 ματς με τον Στέφανο.

Σε περίπτωση όμως που ο No. 7 του κόσμου κάνει την υπέρβαση και αποκλείσει τον κάτοχο του τίτλου, τότε στα ημιτελικά ενδέχεται να παίξει με τον Γιανίκ Σίνερ. Στην άλλη μεριά του ταμπλό δεσπόζουν τα ονόματα των Χόλγκερ Ρούνε, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, και Κάρλος Αλκαράθ.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά:
1R Ματέο Μπερετίνι
2R Αλεκσάνταρ Βούκιτς/Τζόρνταν Τόμπσον
3R Λορένζο Μουζέτι
4R Τέιλορ Φριτζ
QF Νόβακ Τζόκοβιτς
SF Γιανίκ Σίνερ/Αντρέι Ρούμπλεφ
F Κάρλος Αλκαράθ/Ντανιίλ Μεντβέντεφ

Πιθανοί προημιτελικοί:
Νόβακ Τζόκοβιτς – Στέφανος Τσιτσιπάς
Γιάνικ Σίνερ – Αντρέι Ρούμπλεφ
Ντανιίλ Μεντβέντεφ – Χόλγκερ Ρούνε
Κάρλος Αλκαράθ – Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις