fbpx

United Cup: Απέκλεισαν τους «οικοδεσπότες» και πέρασαν στον τελικό οι Γερμανοί (videos)

Η Γερμανία στο United Cup

Σπουδαία πρόκριση για τη Γερμανία στον τελικό του United Cup, καθώς κατάφερε να επικρατήσει της Αυστραλίας στο δραματικό tie του δεύτερου χρονικά ημιτελικού, και να κλείσει “ραντεβού” με την Πολωνία σε 15 ώρες από τώρα, στην Ken Rosewall Arena.

Η σειρά ανάμεσα σε Γερμανία και Αυστραλία τα είχε όλα! Και τα 3 παιχνίδια ήταν, και κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει εύκολα τον νικητή του tie. Την πρώτη νίκη πανηγύρισαν οι (πλέον) φιναλίστ, με την Αντζελίκ Κέρμπερ να κάνει την ανατροπή επί της Άιλα Τομιάνοβιτς και να δίνει προβάδισμα στους Γερμανούς (4-6, 6-2, 7-6(7).

YouTube video

Με το ίδιο νόμισμα απάντησαν οι “οικοδεσπότες” στο δεύτερο ματς, καθώς στο μονό των ανδρών ο Άλεξ Ντε Μινόρ επέστρεψε από το χαμένο πρώτο σετ και νίκησε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, για να ισοφαρίσει σε 1-1 τη σειρά και να μετατρέψει σε «τελικό» το μικό διπλό στη συνέχεια (5-7, 6-3, 6-4).

Παράλληλα, η νίκη αυτή είχε διπλό κέρδος για τον Ντε Μινόρ, καθώς εξασφάλισε την παρουσία του στο Top-10 των ATP Rankings για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ονειρική εβδομάδα για τον 24χρονο τενίστα, που πριν λίγες μέρες κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

YouTube video

Παρά την πολύωρη μάχη με τον Ντε Μινόρ, ο Ζβέρεφ μπήκε ξανά στο κορτ και συνεργάστηκε με την Λάουρα Σίγκεμουντ, κόντρα στο έμπειρο δίδυμο των Μάθιου Έμπντεν και Στορμ Χάντερ. Συνολικά ο “Σάσα” έφτασε τις 5(!) ώρες καθαρού αγώνα, και παρά την ήττα του στο δεύτερο ματς ήταν καθοριστικός για την πρόκριση της ομάδας του.

Μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά αγώνα, και ένα super tie-break… θρίλερ, το γερμανικό δίδυμο επικράτησε με 7-6(2), 6-7(2), 15-13, για να κάνει το 2-1 στο tie και να προκριθεί στον τελικό του Σίδνεϊ. Εκεί περιμένει η πανίσχυρη Πολωνία των Ίγκα Σφιόντεκ και Χούμπερτ Χουρκάτς, που “καθάρισε” με 3-0 τη Γαλλία στον πρώτο ημιτελικό.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις