fbpx

Brisbane: Προκρίθηκε στον τελικό η Σαμπαλένκα (video)

Η Σαμπαλένκα στο Μπρίσμπεϊν

Εύκολα προκρίθηκε στον τελικό του Brisbane International η Αρίνα Σαμπαλένκα, που επικράτησε της Βικτόρια Αζαρένκα με 6-2, 6-4, μέσα σε μία ώρα και 29 λεπτά αγώνα στην Pat Rafter Arena, και θα διεκδικήσει με το “καλησπέρα” τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Η 25χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία δε δυσκολεύτηκε σε κανένα χρονικό σημείο του πρώτου μέρους, ξεκινώντας εξαιρετικά από τη γραμμή του σερβίς, ενώ μόλις στο 4ο game έκανε και το πρώτο της break, μετά από διπλή ευκαιρία (3-1).

Αύξησε την απόσταση με ένα δύσκολο hold (4-1), και στο 8ο game κατάφερε εκ νέου να παραβιάσει το σερβίς της No. 23 του κόσμου, μετά από διπλό SP. Έτσι έκλεισε ιδανικά το πρώτο σετ του δεύτερου χρονικά ημιτελικού στο Μπρίσμπεϊν (6-2).

Στην επανάληψη η No. 2 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε γρήγορα το προβάδισμα, και στη συνέχεια έχασε διπλό BP για να βάλει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη (1-1). Με love game πέρασε ξανά μπροστά, και στο 4ο game έχασε ένα ακόμα BP για να μεγαλώσει τη διαφορά (2-2).

Αμφότερες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους ως το 8ο game, για να έρθει η στιγμή της 34χρονης Λευκορωσίδας να απειλήσει με break. Η Αζαρένκα βρέθηκε σε διπλό BP στο 9ο game, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και έμεινε ξανά πίσω (5-4).

Στο αμέσως επόμενο δέχθηκε ένα ακόμα break για να γραφτεί ο επίλογος του αγώνα (6-4). Στον τελικό η Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει την No. 2 του ταμπλό, Έλενα Ριμπάκινα, που κέρδισε νωρίτερα την Λίντα Νόσκοβα με 6-3, 6-2, σε διάστημα 63 αγωνιστικών λεπτών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις