fbpx

United Cup: Απόλυτη κυριαρχία της Σάκκαρη και 1-0 για την Ελλάδα (video)

Η Σάκκαρη στο United Cup

Σαρωτική εμφάνιση και μεγάλη νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη, που επικράτησε της Αντζελίκ Κέρμπερ με 6-0, 6-3, μέσα σε μία ώρα και 13 λεπτά αγώνα.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε σπουδαίο τένις στην Ken Rosewall Arena, και έβαλε μπροστά την Ελλάδα στο tie με τη Γερμανία, για τα προημιτελικά του United Cup.

Με παρακαταθήκη της το ασύλληπτο πρώτο σετ, κατά το οποίο η Μαρία δε χάρισε τίποτα στην 35χρονη Γερμανίδα, κατάφερε να επικρατήσει και στο δεύτερο, και να πάρει μία ακόμα καθαρή νίκη.

Έτσι η Εθνική μας προηγείται με 1-0 στη στη σειρά, και θέλει μία ακόμα νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια, ώστε να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τη νίκη αυτή θα επιδιώξει να φέρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο «main event» της ημέρας στο Σίδνεϊ.

Αν ο ηγέτης της “γαλανόλευκης” επικρατήσει του No. 7 του κόσμου, τότε θα εξασφαλίσει τη νίκη για την Ελλάδα, και το μικτό διπλό που θα ακολουθήσει θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.




Αναφορικά με την εξέλιξη του αγώνα, η Σάκκαρη πραγματοποίησε φοβερό πρώτο σετ και δίκαια έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, μέσα σε λιγότερο από 40 αγωνιστικά λεπτά.

Ίδια έκβαση είχε και η αρχή του δεύτερου σετ, με την Μαρία να ξεκινά με ένα γρήγορο 3-0, και να φαίνεται να κλειδώνει τη νίκη της σε βάρος της άλλοτε No. 1 του κόσμου.

Σ’ εκείνο το σημείο, όμως, ήρθε η αντίδραση της Κέρμπερ, που έσωσε 3 BP της Σάκκαρη και κατέκτησε το πρώτο της game, ενώ αμέσως μετά έφτασε και στο πρώτο της break (3-2).




Η Μαρία έσβησε άμεσα τη φωτιά που πήγε να ανάψει η Γερμανίδα, και με break στο break επανάφερε τις προηγούμενες ισορροπίες (4-2), ενώ με εύκολο hold έφτασε σε θέση… βολής για τη νίκη (5-2).

Είχε διπλό MP η No. 9 του κόσμου από το σερβίς της Κέρμπερ αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και αυτή μείωσε προσωρινά (5-3), και ο επίλογος του ματς γράφτηκε στο 9ο game (6-3).

Η Σάκκαρη τέλειωσε τον αγώνα με 75% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς, μέτρησε 22 winners και τρεις άσους, ενώ υπέπεσε σε 23 αβίαστα λάθη και 2 διπλά σφάλματα.

Από την άλλη η Κέρμπερ ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της με 48% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς. Είχε 5 winners, κανέναν άσο, και έκανε όσα λάθη είχε και η Μαρία.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις