fbpx

United Cup: Άνετη νίκη για τον Τσιτσιπά και προβάδισμα για την Ελλάδα (video)

United Cup: Άνετη νίκη για τον Τσιτσιπά και προβάδισμα για την Ελλάδα (video)

Εξαιρετική εμφάνιση και πρώτη φετινή νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που επικράτησε του Στίβεν Ντίεζ με 6-2, 6-3, μέσα σε 77 λεπτά αγώνα. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας ανοίγει το σκορ για την Ελλάδα απέναντι στον Καναδά, και πλέον θέλουμε απλώς τη νίκη στο tie, για να πάρουμε την πρώτη θέση.

Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση του Στέφανου στο μονό, μετά τα Nitto ATP Finals στο Τορίνο, και ευτυχώς δεν εμφάνισε σημάδια ενοχλήσεων. Αντιθέτως, μπήκε δυναμικά και στα δύο σετ της αναμέτρησης, επέβαλλε εξ’ αρχής το ρυθμό του, και πανηγύρισε μία άνετη νίκη με το εθνόσημο.

Στο πρώτο σετ, ο No. 6 του κόσμου έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, μιας και ξεκίνησε με ένα γρήγορο σερί τριών κερδισμένων games. Αυτό του ήταν αρκετό για να διαχειριστεί με συνέπεια το προβάδισμά του, και να κλείσει ιδανικά το πρώτο μέρος, έχοντας σώσει στο ενδιάμεσο και ένα BP.

Ελάχιστες οι διαφορές και στην επανάληψη, με τον Τσιτσιπά να παίρνει από νωρίς ασφαλές προβάδισμα, και να μην επιτρέπει απειλές από το δικό του σερβίς. Ολοκλήρωσε το ματς στο 9ο game, μετρώντας συνολικά 15 winners, 6 άσους, 19 αβίαστα λάθη, αλλά και 2 διπλά σφάλματα.

Τη σκυτάλη παίρνει τώρα η Μαρία Σάκκαρη, που θα αντιμετωπίσει τη Λέιλα Φερνάντες με στόχο να “καθαρίσει” την πρωτιά και την πρόκριση. Αν η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικρατήσει της No. 34 του κόσμου, τότε η Ελλάδα “κλειδώνει” την πρώτη θέση στο Robin Round, και περνά στην 8άδα.

Αν η 21χρονη Καναδή επικρατήσει της No. 9 των WTA Rankings, τότε η πρώτη θέση και η πρόκριση στα προημιτελικά του United Cup θα κριθεί στο μικτό διπλό. Εκεί αναμένεται να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη, απέναντι στους Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ και Φερνάντες.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις