fbpx

United Cup: Ανατροπή και νίκη για τη Χιλή επί της Ελλάδας (videos)

United Cup: Ανατροπή και νίκη για τη Χιλή επί της Ελλάδας (videos)

Τη νίκη στο tie με την Ελλάδα πανηγύρισε η Χιλή, που επικράτησε και στο μικτό διπλό για να ολοκληρώσει την ανατροπή. Οι Μπάριος Βέρα και Ντανιέλα Σέγκουελ κέρδισαν τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη με 6-7(5), 6-3, 10-6, και έγραψαν το 2-1 για την εθνική τους ομάδα.

Αν και η “γαλανόλευκη” ξεκίνησε ιδανικά τη σειρά με τους Χιλιανούς, μετά τη νίκη της Σάκκαρη στο απλό των γυναικών, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Στέφανος Σακελλαρίδης πάλεψε, αλλά “λύγισε” στο φινάλε απέναντι στον Νίκολας Τζάρι, και στο μικτό διπλό οι διεθνείς μας έχασαν ξανά στο τέλος.

Το ελληνικό δίδυμο κατέκτησε στις λεπτομέρειες του tie-break το πρώτο σετ, κάνοντας μάλιστα μεγάλη ανατροπή (από 1-5 σε 7-5), όμως έχασε το μομέντουμ στην επανάληψη και ισοφαρίστηκε εύκολα (6-3). Έτσι, οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στο super tie-break, για να κριθεί εκεί ο νικητής.

Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη”, οι Χιλιανοί έχτιζαν σταδιακά την υπέρ τους διαφορά, έφτασαν σε πολλαπλό match point (9-4), και έκλεισαν το ματς στην τρίτη προσπάθειά τους. Μια σπουδαία νίκη για το δίδυμο των Βέρα και Σέγκουελ, μιας και αντιμετώπισαν δύο δυνατά ονόματα της ATP και της WTA.

Με το σημερινό αποτέλεσμα, Καναδάς και Χιλή μοιράζονται την κορυφή του Β’ ομίλου του United Cup, και εκκρεμεί το tie ανάμεσα σε Ελλάδα και Καναδά (Τετάρτη 3/1). Αν η Εθνική μας κερδίσει αύριο, τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία και θα μπουν στην εξίσωση πολλά κριτήρια για την πρώτη θέση.

Στη σειρά κόντρα στον Καναδά θα έχει αξία η κάθε νίκη ξεχωριστά, ενώ σε περίπτωση που η “γαλανόλευκη” ηττηθεί ξανά, τότε θα αποκλειστούμε οριστικά. Την πρόκριση στα προημιτελικά δίνει και η δεύτερη θέση, υπό προϋποθέσεις, αλλά στόχος όλων των ομάδων είναι η πρωτιά του ομίλου.

Το πρώτο παιχνίδι είναι το απλό των ανδρών (08:30 ώρα Ελλάδος, ERT Sports 2). Ωστόσο δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά, που ούτε σήμερα αγωνίστηκε στο απλό. Επικρατεί έντονη ανησυχία για την κατάστασή του, και δεν αποκλείεται να προτιμηθεί εκ νέου ο Σακελλαρίδης.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις