fbpx

Χάλεπ: «Να τελειώσω την καριέρα μου με τους δικούς μου όρους»

Χάλεπ: «Να τελειώσω την καριέρα μου με τους δικούς μου όρους»

Συνέντευξη στο Paris Match παραχώρησε πρόσφατα η Σιμόνα Χάλεπ, μιλώντας για το φλέγον ζήτημα της υπόθεσης ντόπινγκ, αλλά και της τιμωρίας της από το WTA Tour. Η 32χρονη Ρουμάνα υποστηρίζει και επιμένει στην αθωότητά της, ενώ μίλησε τόσο για τον Πατρίκ Μουράτογλου, όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Παλεύω για να καθαρίσω το όνομά μου εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Είμαι αθώα και ακόμα πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Πιστεύω στη δικαιοσύνη και δεν θα τα παρατήσω. Θα συνεχίσω να προπονούμαι και να προετοιμάζομαι για να επιστρέψω.

Αυτή τη στιγμή δεν έχω προπονητική ομάδα, οπότε προπονούμαι μόνη μου στο Βουκουρέστι. Είναι δύσκολο να βρίσκω κίνητρο όταν δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία, όταν δεν ξέρεις τι θα φέρει το μέλλον.

Η ομάδα μου συνέστησε να πάρω ένα συμπλήρωμα διατροφής, το κολλαγόνο. Ακολούθησα τη συμβουλή τους και αποδείχτηκε ότι το κολλαγόνο ήταν μολυσμένο με roxadustat. Το λάθος έγινε στο εργαστήριο, όπου το συμπλήρωμα μολύνθηκε με την ααπγορευμένη ουσία.

Η ποσότητα που βρέθηκε στα ούρα μου είναι υπερβολικά χαμηλή για να μπορέσει να βελτιώσει την απόδοσή μου και η ουσία αυτή δεν εντοπίστηκε στο αίμα μου την ίδια μέρα που έδωσε ούρα. Τρεις μέρες νωρίτερα οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μόλυνση».

Για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει, είπε: «Υπήρξαν περίοδοι που δεν μπορούσα να κοιμηθώ και πάθαινα κρίσεις πανικού. Και όταν έπαιζα είχα τη φήμη της συναισθηματικά φορτισμένης παίκτριας. Πριν από αγώνες μου κάποιες φορές είχα τόσο άγχος που μου προκαλούσε πόνους στην κοιλιά. Από τότε ζω μ’ αυτούς τους πόνους καθημερινά.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022, συνέχισαν να μου κάνουν τεστ, περίπου κάθε 10 μέρες. Μετά σιγά-σιγά ηρέμησαν τα πράγματα. Το τελευταίο μου τεστ ήταν τον Απρίλιο, ωστόσο, είμαι ακόμα υποχρεωμένη να δηλώνω συνεχώς την τοποθεσία μου και να ενημερώνω τις αρχές που βρίσκομαι, ώστε να μπορούν να μου κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους».

Για τον Μουράτολγου, είπε: «Είμαι σίγουρη ότι δεν έγινε επίτηδες και εκτιμώ που ο Πάτρικ ανέλαβε την ευθύνη για την ομάδα του. Εκείνοι ήταν που μου έδωσαν αυτό το συμπλήρωμα και αυτό το λάθος τώρα πληρώνω τόσο ακριβά. Καταστράφηκαν 25 χρόνια καριέρας! Εδώ και μήνες δεν έχουμε άμεση επαφή και δεν έχω προπονηθεί στην ακαδημία του από πέρσι. Δε συνεργαζόμαστε πλέον».

Σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε: «Είναι λίγες οι πιθανότητες να παίξω, αλλά πιστεύω πως είναι πιθανό. Ό,τι και να γίνει θα βρίσκομαι εκεί, στη χειρότερη περίπτωση ως θεατής, γιατί είναι κάτι μαγικό. Αγαπώ το Παρίσι. Είναι μια πόλη που, πέρα από τις επιτυχίες μου εκεί, με κάνει να νιώθω σαν στο σπίτι μου.

Αν διατηρηθεί η τιμωρία, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί τα επόμενα 3 χρόνια και πως θα εξελιχθεί το σώμα μου. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με τους δικούς μου όρους και δεν θα ήθελα να τελειώσει έτσι, εκτός γηπέδου. Νομίζω πως το αξίζω αυτό μετά από τόση δουλειά που έχω ρίξει όλα αυτά τα χρόνια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις